58-kerstlampjes <= vorige |  index  | volgende =>
SplendorCat-58-kerstlampjes
Als eerst wil mijn complimenten maken voor deze website echt heel leuk dat dit in leven gehouden wordt. Het is toch een stukje Hollands goed!
Ik ben de jongste uit een nest van 6 kinderen 3 zussen en 2 oudere broers. Zelf zag ik het levenslicht in 1963 te Schiedam. Mijn vader was machine arbeider bij Wilton Fijenoord en Sinterklaas was net zo heilig voor hem als Kerst. Wij woonde in Schiedam Nieuwland de Troelstralaan en schuin tegen ons was de speciaalzaak Engering. Daar heeft mijn vader deze verlichting gekocht.
Het mooiste was als we de kerstboom op gingen tuigen met als hoogte punt deze lichtjes en de rode kerstster voor het raam. Het had iets betoverends deze lichtjes weren met alle voorzichtigheid ophangen. Wat ik mij herinner toen de doos later niet meer in tact was. Gewikkeld in wc papier. Na 10 jaar had mijn vader in een opwelling ander kerstlampjes gekocht bij de Hema 20 stuks. Dat heeft hij geweten, wij wilde alleen de dennenappel lampjes in de boom niet die kleine priegel dingen! Hij heeft ze maar terug gebracht want 7 tegen tegen 1 kon hij niet tegen op !!!
Na het overlijden van mijn ouders zijn de lampjes nog steeds in bezit en branden nog steeds iedere kerst !! Ik heb zelf 2 sets weten te bemachtigen via marktplaats met de originele doos! En zullen bij mij tot mijn dood elke kerst hun werk doen.
Met vriendelijke groet, Peter Scholte
Collectie Peter Scholte (toegevoegd 05-11-2012)
Heeft u herinneringen bij deze lampjes? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: