oorkondeGelderseTramwegen

oorkonde Nijmeegsche Handelsvereeniging

Oorkonde in 1966 door de Nijmeegsche Handelsvereeniging uitgereikt aan de heer A.G. Ruwel, die 40 jaar werkte voor de Gelderse Tramwegen in Nijmegen.

Collectie: Henny Meijer (toegevoegd 30 januari 2011)

Kende u deze stationschef? Laat het ons weten, we maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Fred van Breukelen, 01-02-11: Geachte mijnheer Hennie Meijer,

Met plezier kijk ik regelmatig als rasechte “Nimwegenaer” naar de website van Noviomagus. Veel dingen en gebeurtenissen, die mij herkenbaar zijn. Echter nooit reacties gegeven op mededelingen. Toen ik echter uw opmerking (vraag) zag, waarin u aangaf informatie te willen over dhr. Ruwel, kon ik geen afwachtende houding aannemen.

Dhr. Ruwel, chef van de Gelderse Tramwegen was mijn oom, getrouwd met de jongste zus van mijn moeder (familienaam Hoogma , wonende aan de Nieuwe Markt 90 te Nijmegen). In de oorlog uitgebombardeerd en kwam de familie Ruwel te wonen aan de Vossenlaan 18 te Nijmegen, waar mijn ouders naderhand op de benedenverdieping kwamen inwonen. Later vertrok de familie Ruwel naar de Heydenrijckstraat 46 (woning eigendom van een andere oom Hoogma, die voor en tijdens de oorlog een levensmiddelenzaak bestierdde aan de Voorstadlaan en waarschijnlijk voor de oorlog ook nog in de Lange Hezelstraat.) Ook heeft de familie Ruwel nog gewoond op bovenverdieping aan de St. Jorisstraat, boven het toenmalige koffiehuis, waar nu restaurant Flores gevestigd is. Het koffiehuis was het rustpunt (aankomst en vertrek) van de streekbussen. Na pensionering verhuisde de familie Ruwel naar een appartement in de Dukenburg. Verder is dhr. Ruwel (geboren in Ulft) jarenlang nog een fervent zanger geweest van het “Nijmeegsch Mannenkoor”. De broer van dhr. Ruwel was trouwens ook chef van de Geldersche Tramwegen, maar dan op de hoofdvestiging in Doetinchem.

Als ik dit allemaal opschrijf, merk ik, dat er eigenlijk nog veel meer verteld kan worden over personen en gebeurtenissen, die al eerder op de website van Noviomagus bekend gemaakt zijn. Ik denk erover na om vaker te gaan reageren.

Vwb dhr. Ruwel en familie kan ik aangeven, dat dhr. en mw. Ruwel inmiddels zijn overleden, maar dat er 3 zoons zijn, waarvan er 2 in Nijmegen woonachtig zijn en 1 in Amsterdam. Bij hen zal ik doorgeven van het bestaan van Noviomagus, als zij dit nog niet zouden weten en zeker vermelden, dat zij moeten reageren op hetgeen U in uw mededeling vraagt.

Reactie 2:

Herman A. Arts, 13-11-2018: In mijn archief: 1 bronzen legpenning 70x50mm met opschrift "opgericht 1 juli 1898 NIJMEEGSCHE HANDELS VEREENIGING" met een gekroonde afbeelding van 2 slangen en 2 roofvogels. De link in deze ligt vermoedelijk bij het vroegere Wijers en Co Bouwmaterialen in de van Welderenstraat, waar ik in 1966 in dienst ben getreden en ruim 40 jaar heb gewerkt.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: