Dickmann

Affiche 'Geborgen onder DICKMANN's parapluie.'
Ik ben in 1951 geboren op de Van Oldenbarneveldtstraat 63. Dochter van H. Stuart, bedrijfsleider bij Dickmann van 1949 (?) tot december 1956. Persoonlijk heb ik dus niet veel herinneringen aan het bedrijf zelf. Mijn vader heeft in die periode het reclame drukwerk getekend voor Dickmann en daarvan zijn er nog een aantal bewaard gebleven. Bijgaand een voorbeeld.

Collectie Marian Stuart (toegevoegd 08-12-2012)
Heeft u herinneringen aan deze fabriek? REAGEER, we maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Paula van Wordragen, 06-02-2013: Ja, Het was voor mij mijn eerste werkgever, ik heb er een paar jaar gewerkt op de administratie (zie foto 001 Dickmann´s Parapluiefabriek). We werkten met ongeveer 6 dames in één kamer, daarachter zat in een kamer Heer Dickmann, hij schreeuwde (wanneer hij de typemachines niet hoorde): "Ik hoor geen typemachines!" Zijn schoonzoon Hr. Dröge was toen bedrijfsleider in de fabriek en zijn vrouw (dochter van heer Dickmann werkte ook mee. Het was een familiebedrijf. In die tijd moesten we zaterdags 's morgens ook werken. Ik verdiende f. 80.00 per maand. Ik vond het leuk om daar te werken.
Ik woon al 13 jaar in Spanje en wilde afgelopen jaar weer eens de vierdaagse zien en kwam langs de Parapluiefabriek en ben er nog even binnengewipt. Vind het trouwens een leuk affiche.

Reactie 2:

Ferrie Meinema, 10-02-2013: Naar aanleiding van het affiche van Dickmanparapluie-fabriek vroeg U om herinneringen aan deze fabriek. Mijn herinnering is dat we in de kantine dansles hadden van Hannie Koenders, wekelijks een lesje door haar gegeven, was een bijzondere periode in mijn leven heb er goede herinneringen aan. De fabriek zelf was toen al niet meer in werking dacht ik maar dat weet ik niet zeker.
Het moet 1953-1954 zijn geweest dat ik daar les heb gehad want ik ben in 1955 in dienst gegaan en het was daarvoor. En in die cursustijd viel ook een sinterklaasavond waar iedere jongen voor een meisje een suprise moest maken dat weet ik nog wel.
Die Hannie Koenders had de dansschool overgenomen van haar vader welke hem had opgericht. Haar vader kwam ook regelmatig kijken cq kontroleren of z'n dochter het wel goed deed maar dat ging allemaal prima. Dhr. Koenders was al flink op leeftijd en liep heel moeilijk, met behulp van een wandelstok maar komen dat deed hij, het was een gezellige tijd.

Reactie 3:

Paula van Wordragen, 02-03-2013: Ik kom nog even terug op Dickmann´s parapluiefabriek, denk dat het niet klopt wat betreft de tijd van Ferrie Meinema, omdat de foto met de dames van de parapluiefabriek is genomen in 1961. De fabriek was nog in bedrijf. Heb ook dansles gehad van Hannie Koenders maar dat was naar boven in een zaaltje in de Burghardt van den Berghstraat. Daar gaf zij toen ook balletlessen.

Reactie 4:

Theo Phoelich, 09-03-2013: Ik ben in het bezit van een bord dat kado gedaan is aan de heer Dickmann bij zijn jubileum, misschien weet Paula daar meer over te vertellen, het bord staat hier op de site bij keramiek en glas (borden).

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: