zeepBiessels
zeep Biessels
Stukje zeep (7,5 x 5 cm), dat toendertijd in de 50er jaren als klein geschenk werd verdeeld.
Collectie: Lyb (toegevoegd 15 november 2009)
Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, we maken graag gebruik van uw verhaal.
terug
Reactiepagina
P.J. Biessels is tevens de auteur van det prachtige boekje: Het Vestingstadje Nijmegen, een ooggetuigenbericht hoe er in Nijmegen in de zeventiger jaren (1870 !) werd geleefd, met vele anekdoten.
Hij is op 88 jarige leeftijd in de vijftiger jaren gestorven.
PJ Biessels had een dochter Anna, getrouwd met een banketbakker van Leeuwen, vroeger gevestigd aan de Groesbeekseweg.
Zonen van PJ Biessels waren: Ferdi, Wim, Theo en Jan.
Ferdi was de oprichter en direkteur van de Swift schoenenfabriek welke later ook de Robinson heeft overgenomen en daardoor een van de grootste werkgevers in Nijmegen was.
Wim studeerde in Jena Optiek en was een bekende opticien in Den Haag. Ik geloof dat die zaak nog steeds bestaat.
Theo was de man van Biessels op de markt, nu een café. Wat bijna niemand weet, is dat Theo toendertijd een van de beste Vondelkenners in Nederland was.
Jan Biessels was de directeur van Biessels kolen op de Graafseweg 47 en Jan de Wittstraat. Dit terrein liep in elkaar over en is nu geloof ik van Wals meubelzaak. Jan Biessels was na de oorlog tot in de zeventiger jaren een zeer bekende Nijmegenaar en zeer aktief voor de stad. Ik heb tot nu toe niet begrepen dat er geen straat naar hem genoemd is.
Reactie 1:

Gerrie van der Pol, 27-07-2018: ik ben het laatste dienstmeisje geweest bij meneer en mevrouw Biessels, op de Graafseweg. Ik heb Peter en hun tweelingdochters Teun en .. (de andere naam is mij helaas ontschoten). Ik heb er 5 jaar met liefde gewerkt, van 1974 tot 1980. Het waren hele lieve mensen. Samen hadden ze geen kinderen, de kinderen waren geadopteerd zo is dat mij dat toen verteld. Ik zou graag nog wat foto's willen zien van hen. Ik heb de oude ansichtkaarten nog die ze naar mij stuurden als ze op vakantie waren.
Reactie 2:

Marianne Cobussen, 09-09-2018: De tweelingmeisjes van Biessels waren Nan en Teun!
Zie hier de foto's die ik heb. Ik ben de baby (Marianne 6 maanden met Nanny en Teuntje Biessels staat er achterop de foto) dus dat zou in maart 1949 zijn. Waar het was staat er nou weer niet op. Maar ik denk in de tuin bij de familie Biessels aan de Graafseweg. De kwaliteit is niet je van het, helaas.

Reactie 3:

Gerrie van der Pol, 16-09-2018: Dit is vast in de tuin van de family Biessels. Heel leuk, zo heb ik ze niet gekend, ik ben een stuk jonger. Maar toch bedankt voor de reactie.
Reactie 4:

Rob Essers, 17-09-2018: Het vermoeden dat de foto's met de kinderen gemaakt zijn in de tuin aan de Graafseweg is juist. De panden op de achtergrond staan nog altijd aan de overkant van de Graafseweg (even huisnummers); zie Street View (september 2017).

Reactie 5:

Gerrie van der Pol, 03-10-2018: Ik weet dat Nanny vroeger in Wijchen woonde en dat ze een dochter had. Bij Teun heb ik ook nog een wel eens gewerkt wanneer hun ouders op vakantie waren. De vriendin van Teun heette Trudie. Zouden ze nog leven?
Reactie 6:

Angelique Horruitiner, 25-02-2019: Reactie op reactie 5:
Truud is op 14-02-08 overleden, tante Teun is op 08-03-14 overleden.
Mijn moeder Nan (Janny/Nanny) woont nog steeds in Wijchen.
Reactie 7:

Gerrie van der Pol, 25-02-2019: Ho, jij was toen een klein mooi meiske. Ik kan me jou nog goed herinneren, en wat sneu dat Teun en Trudy er niet meer zijn. Geef mama maar een dikke pakkert van mijn. xx Gerrie

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: