04-krat <= vorige |  index  |  volgende =>
MelkerijLentCat - 04-krat
Het overbekende metalen flessenrek van Melkerij Lent. Een authentiek gevalletje, dit kratje, gezien de metalen plaat en het inslagmerk aan de zijkant, waar we het jaartal 1960 kunnen lezen.
Heeft u herinneringen aan dit item? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
04-krat.jpg
04-krat2.jpg
04-krat3.jpg
04-krat4.jpg
Reactie 1:

Dick Bertens, 16-03-2009: Bij het woord kratje ben ik meestal ineens klaar wakker. Niet alleen omdat ik me het geluid van de geel geschilderde vrachtwagen van Melkerij Lent met de rammelende melkflessen en melktuiten in de vroege ochtend nog herinner, maar eerder doordat ze tegenwoordig z niet meer gemaakt worden en ze - de plastic kratjes - meestal met bierflessen gevuld zijn. Het eerder genoemde 'wakker worden' is van ver terug in de vorige eeuw toen ik nog in de Pootstraat woonde. Schuin tegenover ons huis was het (zuivel)winkeltje van Vermeulen en elke doordeweekse ochtend kwam die vrachtwagen om het lege spul af te voeren en de volle tuiten en flessen met romige melk weer aan te leveren. Eerst hoorde je die vrachtwagen al van verre over de met kinderkopjes bestrate Willemsweg aankomen om vervolgens met piepende remmen (remmen piepten vroeger meestal) bij Toos en Harrie Vermeulen te gaan lossen en laden. En geloof me: dat ging nooit zachtzinnig. Eigenlijk was die chauffeur een ware jongleur, want met een mathematische precisie mikte hij het lege spul op de bak van zijn vrachtwagen. Het stond meteen goed. De 
volle kratten en tuiten met melk werden met iets meer eerbied behandeld en afgeladen. Daarna vertrok hij weer en loste het gerammel in het verre onbekende op. Maar wakker was ik inmiddels en van slapen kwam dan niet veel meer omdat ik naar school moest.

Toch hebben die melktuiten en kratten me nooit helemaal losgelaten. Het was destijds nogal gewild om een melktuit als paraplubak in de gang te hebben. En daar doe ik nog steeds aan!

Met de kratten is het een ander verhaal: die kwam ik als amateur-muzikant herhaaldelijk tegen als fundering voor de bhne waar we op speelden. Want sterk waren ze. die lawaaiige krengen.

Reactie 2:

Harry Benders, 03-08-2009: Beste redactie, mijn naam is Harry Benders heb gewoond in de Hugo de Grootstraat 11 in Nijmegen.
Ik wil even reageren op het melkkratje van MelkerijLent.
Na mijn schooltijd heb ik geholpen bij de melkboer met de naam ENMI aan de Bergendalseweg.
De familie van der Laak waar ik met veel plezier aan terug denk was een groot afnemer van Melkerijlent en ik kan mij nog goed herinneren dat ijzeren kratje telkens als wij naar de melkerijlent gingen werd de auto volgeladen met dat kratje wel zwaar hoor en als de melkerijlent aan huis kwam was het laden en lossen van de ijzeren kratten met veel lawaai dat kon vroeger allemaal.

Reactie 3:

Gerard de Laak, 08-09-2012: Bijgaand een foto van Harrie Benders. Deze foto is in 1955 genomen bij ENMI de Laak op de Berg en Dalseweg 35 te Nijmegen.
M.vr.gr. Gerard de Laak


Harrie Benders bij melkwagen van de Eerste Nijmeegsche Melkinrichting

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: