gaspenning10 index
gaspenning 10 Nijmegen
Collectie Theo Phoelich (toegevoegd 28-04-2012)

Een gas dubbeltje van zink (diameter 10 mm), die ik mij niet kan herinneren. Wel dat wij vroeger thuis uiteraard ook z'n meter hadden waar je toen een kwartje in moest gooien om weer een tijdje gas te hebben en dat mijn moeder de zegel van de bakje haalde zodat je het zelfde kwartje weer kon gebruiken.
Weet iemand van welke tijd het zinken muntje is?
Weet u meer? REAGEER, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Rudie van Santen, 29-04-2012: Hi there, ik weet nog steeds wanneer ik in Nijmegen woonde in de Bosbesstraat in de vroege 1950-1952. Mij moeder moest ook een dubbeltje in de gasmeter doen anders hadde wij niet hete water ook niet gas om te koken. She always made sure she had some in the house, en ik denk een man kwam een keer per maand om het geld er uit te halen. Lange tijd geleden.
Groeten uit Canada waar ik woon van 1957, Rudie van Santen

Reactie 2:

S. Bronsdijk, 29-04-2012: Bij ons thuis hadden ze ook deze gasmuntjes van 10 ct. Het was op de Hatertseveldweg in mijn ouderlijk huis op nr 250 en bij mijn tante op nr. 278. Ik mocht ze zelf als kind in de gasmeter stoppen en doordraaien. Het is ongeveer 60 jaar geleden.

Reactie 3:

Corrie van der Pijll-Reichgelt, 01-05-2012: Dat zinken gasmuntje kan ik me goed herinneren uit 1944 bij mijn grootouders op de Weezenlaan.
Ik zou er nooit meer aan gedacht hebben. Toch leuk die oude herinneringen! Corrie

terug
Reactie 4:

Cor van den Hoff, 28-10-2014: Er waren verschillende manieren waarop de gasmeter gehuurd werd.
Zoals een gasmeter met een door een slot verzegelde geldcollectiedoos. De gasman kwam dan en telde het geld en als je te veel had gestort kreeg je je geld terug.
Een andere manier was als je "vast recht" had dan zat er geen slotje op de geld doos en je kon dan hetzelfde dubbeltje doordraaien als je je hand er onder hield om het op te vangen.
Reactie 5:

Johnny Meuleman, 28-10-2014: Ik ben van 1959, dat dubbeltje kan ik me nog vaag herinneren, later moesten er (echte) kwartjes in. Bij ons was het bakje niet verzegeld (hoorde eigenlijk wel), toen alles op rekening ging zat bij ons thuis het bakje helemaal vol.
Toen kocht je nog een "Mars" voor 25 cent, ik haalde vaak een kwartje eruit en ging bij Jan Repkes een Mars kopen.
Toen ik 18 was (1978) heb ik anderhalf jaar bij de Mars in Veghel gewerkt.
Ik kon ze toen niet meer luchten of zien.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: