etalagewedstrijd index

Etalagewedstrijd 1932

In de oude spullen van mijn ouders, beiden afkomstig uit Nijmegen, trof ik een zilveren plaquette/medaille aan (14 gram, 2,5 x 3,3 cm). Geen idee waar deze vandaan komt, ik weet alleen dat een oud-tante van mij (Mevr. Van Delden-Teunissen) een fourniturenwinkel had in de Van Welderenstraat, maar of deze prijs daaraan gelinkt kan worden is mij niet duidelijk.

Gegraveerde tekst: 3e Prijs / Etalage / wedstrijd / "CENTRUM / van / NIJMEGEN" / 1932
Doosje bovenkant: koninklijke zilverfabriek / gerritsen en van kempen / zeist
Etiket binnenkant: Jac. van Hout-Ververgaard / Juwelier / EINDHOFEN [?]
Collectie Wim Teunissen (toegevoegd 25-10-2023)
Weet u meer over deze wedstrijd? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!
Reactie 0:

Wim Teunissen, 25-10-2023: medaille Etalagewedstrijd
Reactie 1:

Redactie, 26-10-2023: In het najaar van 1932 werden maar liefst twee etalagewedstrijden georganiseerd! Eén in de Feestweek van 3-10 september door Vereeniging Nijmeegsch Belang, en een tweede tijdens de Winkelweek van 15-22 oktober door Vereeniging Centrum van Nijmegen. De uitslag van deze laatste noemt 14 ere-, eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars. De drie 3e prijzen gingen naar Vosveld, Biessels en van Baal (Broerstraat).
Reactie 2:

Wim Teunissen, 20-11-2023: Ik heb onlangs nog met 2 tantes gesproken, en die zeiden dat het meest waarschijnlijke is dat de medaille zou zijn toegekend aan de Slagerij van Van Dongen in de Ziekerstraat. De heer en mevrouw Van Dongen waren stiefouders van mijn oma/de moeder van deze tantes.

Redactie: dat klopt niet met de in de krant vermelde uitslag. Is er geen link tussen je familie en een van de firma's Vosveld, Biessels of van Baal (Broerstraat)?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.