VespaClub index

plaquette Vespa Club Jubileumrally 1961
Mijn oom Henny Straten had een Vespa en was lid van de Nederlandse Vespaclub. Meer weet ik hier niet van. Het plaatje meet ca 6 x 6 cm.
Ingezonden door Ton Mouton (toegevoegd 30-06-2015)
Weet u meer over deze tocht? Reageer, we zijn benieuwd naar uw verhaal.
terug
Reactiepagina
Reactie 0:

Ton Mouton, 30-06-2015: Plaquette Vespa Club
Reactie 1:

Chris, 13-01-2020: Op 5 Mei 1951 organiseerde een drietal Limburgse Vespa dealers nl. Canton-Reiss (Heerlen), Cartigny (Sittard) en Nedam (Roermond) de ‘Vespa Bloesem Rit’ door zuid Limburg. Een 30 tal liefhebbers genoten van deze recreatieve tocht. Het enthousiasme was zo groot dat tijdens de lunch al werd besloten een Vesp Club op te richten. Het succes van de Vespa in NL had tot gevolg dat in afzienbare termijn iedere grote plaats een Vespa club had.

De plaatselijke Vespaclubs hadden onderling goede contacten en besloten zich te organiseren in een landelijke overkoepelende organisatie. Vespa Club Heerlen en Vespa Club Roermond namen het voortouw met de oprichting van de Vespa Club Holland (VCH) opgericht eind 1951. Het 10-jarig bestaan van de club werd een heel weekend gevierd en er waren honderden vespa rijders aanwezig. Er waren toerritjes, een defile en er zijn verschillende aandenkens uitgebracht waaronder deze plaquette maar ook speldjes en vlaggetjes en banners.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: