MCKeizerKarel index
medaille Int. Tententreffen M.C. Keizer Karel
Collectie Henny Meijer (toegevoegd 23 augustus 2011)
Op zoek naar gegevens over deze medaille (plaquette) uit mijn verzameling kwam ik via de website van de motorclub in contact met Hennie Hermeling, die op al mijn vragen antwoord wist en zelfs de hele serie medailles van 1973 t/m 2011 voor mij afbeeldde. Voor zo’n geste wil ik Hennie Hermeling en zijn Motor Club “Keizer Karel” hier publiekelijk bedanken!

De afgebeelde medaille is uitgegeven van 1973 t/m 1977 als herinnering voor de eerste maal het Tententreffen. Daarna kwam een tweede serie van vijf aan de beurt en vijf jaar later is aan de derde serie begonnen.
Vooral omdat de stempelkosten erg duur waren is in 1986 begonnen met jaarhangers. Er zijn twee jaren geweest waar de laatste twee plaquettes werden uitgegeven en waar nieuwe bezoekers vanaf 1986 begonnen met de plaquettes met jaarhangers. Bij de tiende maal van het georganiseerde treffen kreeg iedereen een extra herinnerongsplaatje, geschonken door de leverancier van de plaquettes. Wat daarvan over was werd enkele jaren gebruikt om personen die voor de tiende maal kwamen iets extras te geven.
Je ziet op de plaquettes ook de naam Maashees staan, daar werd door de club dertien maal het treffen georganiseerd. Toen twee maal op De Horst (Groesbeek) en de rest tot nu toe op de Wylerbaan tussen Groesbeek en Wyler. Dus in 2012 het Tententreffen voor de veertigste keer, door Motor Club “Keizer Karel” uit Nijmegen, dat werd opgericht op 27 maart 1955.
Henny Meijer, Venray.

Heeft u herinneringen aan deze club? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
terug
Redactie: op onze site staat ook een drinkglas uitgegeven bij het 10-jarig bestaan in 1965.
Reactie 1:

Tilly Arnoldussen, 14-05-2017: Hallo, ik heb in de jaren 1958 -1962 bij jullie motor gereden. Ik ben nu 78 en vraag me af of er misschien wat foto's uit die tijd te vinden zijn ???
Graag hoor ik wat. BVD M Arnoldussen
Reactie 2:

Ad Becude, 21-05-2017: Ik ben lid van MCKK geweest van 1969 t/m 1974.
In 1970 en 1972 aan de "Int. Langstreckenzielfahrt" naar Trappenkamp in Duitsland deelgenomen, georganiseerd door de "Vereinigung Norddeutscher Motorradfahrer". Je mocht pas vertrekken op vrijdag (als ik het goed heb) na 17:00 uur en moest voor zaterdagmiddag 12:00 binnen zijn. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers te maken. Onderweg moest er gestempeld worden op de diverse politiebureaus. Bij aankomst werden de banden gecontroleerd of ze niet te ver versleten waren. En dan zondag weer huiswaarts.

In 1971 en 1973 twee sterritten resp. Westerhoven en Zuidlaren. Ook hier was het de bedoeling om veel kilometers te maken, maar hier waren er aangewezen plaatsen om te stempelen. Dit waren K.N.M.V. nachtritten. De plaquettes heb ik nog, maar zijn niet om aan te zien en moeten nodig gereinigd worden.
Ook heb ik nog deelgenomen aan de cursus voor het Keurkorps, maar door een gebroken hoofdas (die uit Italië moest komen: "Laverda") heb ik deze niet meer kunnen vervolgen.

Mijn twee oudere broers Henk en Gerard Becude zijn ook lid geweest, van ± 1955 tot weet ik niet meer. Wel weet ik nog te melden dat er in die tijd met zelf gebouwde crossmotoren werd gecrost ergens in Wyler, er werd dan een groot tandwiel in het achterwiel gezet en er werden de raarste kapriolen uitgehaald.  De gebroeders Wim en Henk Pele waren ook uit die tijd, met beiden heb ik nog gewerkt bij de firma Alewijnse.

Namen die me nog te binnen schieten zijn Jan Spruytenburg met zijn overkapte zijspan en Karel Berens, beiden waren bestuursleden. En natuurlijk niet te vergeten mijn vriend Hennie Hofkens. Ook met Hennie heb ik nog gewerkt bij Alewijnse, en we hebben elkaar nog eens ontmoet hier in het Zeeuwse.
Met vriendelijke groeten, Ad Becude

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: