LangsDeVeldenVanEer index
Langs de velden van eer Nijmegen 1941
Collectie Theo Phoelich (toegevoegd 22 mei 2011)
Weet u waartoe deze medaille diende? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
Reactie 1:
Rob Essers, 27-05-2011: Uit een bericht in Het Vaderland van 29 april 1941 blijkt dat er op zondag 4 mei 1941 in Stadion De Goffert in Nijmegen een veelzijdige sportdag werd gehouden onder het motto "In dienenden geest voor hen die voor het vaderland sneuvelden".
"Bovendien heeft een organisatiecomité van Nijmeegsche dameswandelclubs een marsch langs de velden van eer georganiseerd, die besloten zal worden met een groot défilé, waaraan een vijftal muziekkorpsen medewerking zal verleenen in het Goffertstadion."
Waarschijnlijk kregen de deelneemsters aan deze wandelmars zo'n medaille.
Reactie 2:
Hennie van Wees, 29-05-2011: Op bijgaande foto uit onze gastredactie pagina "de goffertclub" is te zien dat het een redelijk groot gebeuren was, in het Goffert stadion. De originele foto is na het plaatsen op Noviomagus weer in het album gegaan, maar door het zien van de medaille zijn we op zoek gegaan op de zolder, en inderdaad we hebben er twee van.
Bedank Rob Essers, ik heb mij altijd afgevraagd wat er mee bedoeld werd, met dat "veld van eer" bij het zien van de foto en het opschift achter op die foto. Vooral om dat het in de oorlog is, en ik mij afvroeg of dit soort dingen de goedkeuring van de bezetter hadden? Blijkbaar toen nog wel...?
Groet, Hennie van Wees.

Goffertstadion, langs het veld van eer op zondag 4 mei 1941
terug
Reactiepagina
Reactie 3:

Herman van Soest, 13-01-2019: Bizar dat dit op 4 mei werd georganiseerd toen niet wetende dat dit onze nationale herdenking is geworden voor de gevallende in de 2e wereldoorlog.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: