IML index
International Marching League
Het boek “De Wereld wandelt”, een KNBLO-uitgave uit 1991 bij de 75e Internationale Vierdaagse Afstandmarsen, stelt dat het internationale karakter van de Nijmeegse Vierdaagse een stimulans was voor buitenlanders om een dergelijk evenement ook in hun eigen land te organiseren.

brons 38mm

zilver 38mm

goud 45mm

Het eerste land dat zich (in 1954) aandient is Israel. In 1959 wordt de wandelmars te Gilboa van Tel Aviv in vier etappes naar Jeruzalem ook toegankelijk voor buitenlanders. In 1960 volgt Zwitserland met de tweedaagse van Bern en in 1963 Oostenrijk met een driedaagse in Knittelfeld/Wienerwald/Seefeld. In 1967 volgt Ierland in Castlebar, Luxemburg in Diekirch en Denemarken in Viborg. België in Blankenberge besluit deze serie in 1969.
In 1986 ter gelegenheid van de 70e Vierdaagse nodigt de KNBLO zeven organisaties uit en de behoefte werd uitgesproken om een blijvende band te consolideren en om elkaar meer wandelaars te brengen. Na veel voorbereiding wordt tijdens een bijeenkomst in Tokio op 29 oktober 1987 de International Marching League (IML) opgericht, met de volgende motivatie: “The aim of IML is to promote health and friendship of the people in the World through the walk and marching movement and to encourage walking/marching events internationally at all levels, particularly in the member organizations”.
De groei ontwikkelde zich als de beroemde olievlek, waarbij Groot-Brittannië (in 1990) in Wellingborough en Japan in Higashimatsuyama, Duitsland in Fulda, Italie in Genua, Frankrijk in De Vende, Spanje in Finland in Vaasa, Noorwegen in Verdal, Tjechie in Brno, USA in Vancouver en in Arlington, Nieuw-Zeeland in Rotorua, Australië in Canberra, Canada in Victoria, Taiwan in Taipei City en Korea in Won-u het totaal deed groeien tot 23 leden over vier continenten. Alle evenementen waren en zijn meerdaagse afstandmarsen.
De beloning voor de internationale wandelaars
Mensen die toetreden, kunnen een “International Walker Passport” kopen, waarin na elke erkende tocht een speciaal stempel wordt afgedrukt. Na deelname aan drie verschillende tochten komt men in aanmerking voor de Bronzen IML-medaille met gespen waarop de naam van de bezochte landen. Na 14 tochten wordt de Zilveren IML-medaille verworven, na 21 de Gouden IML-medaille, na 30 de Gouden IML-medaille met lauwerkrans en na 75 de Gouden IML-medaille met blauw geëmailleerd IML-embleem.
Wanneer met succes is deelgenomen aan de tochten van de acht stichtende leden, wordt men opgenomen bij de club “International Master Walker”. Bij voltooien van acht tochten in Europa ontvangt men de clip “European Walker”, de clip “Panpacific Walker” ontvangt men voor het voltooien van 8 tochten rond de Grote Oceaan.
Het zal duidelijk zijn dat het niet gemakkelijk voor een verzamelaar is om de hele serie gespen bijeen te krijgen!

Meer informatie vindt men op www.imlwalking.org.

Omdat de gesp “NEDERLAND” staat voor het voltooien van de Nijmeegse Vierdaagse, leek het mij gepast om deze versiersels op te nemen in Noviomagus.nl
Henny Meijer, Venray
Collectie Henny Meijer (toegevoegd 19 mei 2011)
Had u IML-lopers te gast in Nijmegen? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.
terug
Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: