DubbeleAdelaar index

medaille Dubbele Adelaar Nijmegen
In mijn archief vond ik nog een medaille van mijn vroegere wandelvereniging DAN, de 'Dubbele Adelaar Nijmegen'. Op uw site vond ik foto's van een medaille van 'de noodvierdaagse', gehouden in 1940 met o.a. foto's van de DAN en de Blauwvosjes. Deze twee Nijmeegse wandelverenigingen waren in die tijd en ook na de oorlog erg bekend. Om hun uitstraling waren zij graag geziene gasten bij wandeltochten in en buiten Nijmegen.
Onder auspiciën van het toenmalige NWV (het Nijmeegsch WandelVerbond) werd i.s.m. de Rotterdamse Wandelsport Vereniging deze 'noodvierdaagse' georganiseerd waaraan zowel de DAN als de Blauwvosjes deelnamen (wandelen in groepsverband was/werd door de bezetter verboden).
Voor zover ik mij nog kan herinneren werd direct na de oorlog door het NWV, samen met beide verenigingen de 'Jan van Hoofmars' georganiseerd als een van de eerste na-oorlogse, zo niet eerste, wandeltochten in Nijmegen.
Vanaf 1946 werden nog wel jongere leden ingelijfd omdat de oudere leden van DAN in militaire dienst moesten, maar na hun terugkeer uit Indië enkele jaren later, werden de activiteiten van de vereniging in 1951 gestopt, ook vanwege de dienstplicht van de jongere leden.
Ingezonden door Leo Verhees (toegevoegd 09-06-2014)
Weet u meer over deze wandelclub? Reageer, we zijn benieuwd naar uw verhaal.
terug
Reactiepagina
Reactie 0:

Leo Verhees, 14-06-2014: medaille Dubbele Adelaar Nijmegen

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: