bordStevenstoren1930

bord Stevenstoren 700 jaar stad 1230-1930

Deze uitgave van Fa Richelle is wellicht in een kleine oplage verschenen. Dit bord is gemerkt No 4.
Collectie Theo Phoelich (toegevoegd 24-1-2010)
Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.terug

Reactie 1:

Christiaan van Nispen, 23-11-2015: Over dit bordje heb ik gerede twijfels of het wel van de Porceleyne Fles is. Namelijk helemaal niet in hun stijl.
Er zijn heel veel plateelbakkerijen geweest die aangaven dat iets uit Delft kwam of dat de Delftse methode gebruikt werd, zie www.delftsaardewerk.nl.
Ik heb (nog) niet kunnen achterhalen van wie het bordje is. Het is wel in opdracht van een drukkerij uit Nijmegen gemaakt.
In 1930 heeft de Porceleyne fles maar 1 bordje uitgebracht van Nijmegen:
Reactie 2:

Rieki Nas, 23-11-2015: In het PGNC van 12-08-1930 een artikel over de uitgave van dit herinneringsbord n.a.v. het 700 jarig bestaan van Nijmegen als stad. Het bord is gebakken door Plateelbakkerij Ivorna in Gouda. En de boekhandel Richelle, Stikke Hezelstraat, had het recht van verkoop. Ook een artikel over de feestelijkheden.
Reactie 3:

Rob Essers, 23-11-2015: De twijfels van Christiaan van Nispen zijn terecht. Het bord is vervaardigd door de Plateelbakkerij "Ivora" in Gouda. In de PGNC van 12 augustus 1930 stond op de voorpagina het volgende bericht:
Het 700-jarig bestaan van Nijmegen als stad.
Een herinneringsbord.
Aan de firma G. C. Richelle, Stikke Hezelstraat nos. 5 en 23 alhier, is opgedragen de alleen-verkoop van een artistiek herinneringsbord vervaardigd door de Plateelbakkerij "Ivorna" te Gouda, ter gelegenheid van de herdenking van het feit, dat Nijmegen vóór 700 jaar stadsrechten verkreeg. Het bord heeft een middellijn van 24 c.M., is uitgevoerd in blauw Delft décor.
Het zou ons niet verwonderen wanneer velen zulk een blijvende herinnering aan een voor Nijmegen heugelijk feit, in bezit wilden hebben. Voor bijzonderheden leze men een achterstaande advertentie.

Uit de advertentie op pagina 4 blijkt dat het bord van de Plateelbakkerij "Ivora" werd aangeboden voor de prijs van zes gulden.

Reactie 4:

Theo Phoelich, 24-11-2015: Bedankt voor de leuke informatie over deze borden en de laatste regels van de advertentie zijn zeker op zijn plaats een blijvende herinnering.
Reactie 5:

T. van den Berg, 17-08-2019: Dit bord heeft bij ons altijd in de woonkamer gehangen, naar het overlijden van mijn moeder ben ik in het bezit gekomen. Het bord heeft nummer 28 en denk persoonlijk niet dat deze borden in grote oplage verkocht zijn. Het is voor mij een mooie herinnering aan vroeger.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: