MaterDei

bord Mater Dei

Met dank aan ideële kringloopwinkel Stichting Overal (toegevoegd 31-07-2017)
Kent u dit bord uit uw schooltijd? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Het bordje van hotelporselein is gefabriceerd bij Mosa in Maastricht. De diameter is 21 cm.
Berg en Dalseweg 207 in 2009 (Google Streetview)

terug

Reactie 0:

Redactie, 31-07-2017: Bordje Mater Dei
Reactie 1:

Tineke Luiten-Toussaint, 17-08-2017: Ik heb óók zo'n bordje met het bekende logo, ben zelfs in het bezit van een kop-en-schoteltje. Bij mijn weten werd dit servies destijds  gebruikt door de internen van Mater Dei. Hoe IK er aan ben gekomen weet ik helaas niet meer. Ik ben nooit intern geweest!!
Ik ga er vanuit dat de Zusters Ursulinen óók gebruik maakten van dit aparte servies.

Rechts boven de entree-deur (van buitenaf gezien) is een uitbouwtje waar de MMS-leerlingen hun les kregen; een heel leuk, knus, klein lokaaltje. Na twee jaar brugklas moesten wij kiezen HBS A of B of Gymnasium. HBS A is toen vervallen en de MMS kwam er voor in de plaats. Ik heb voor de MMS gekozen met veel fijne vakken, zoals o.a. talen (met Latijn), Kunstgeschiedenis,  Psychologie, Sociologie, Scheikunde, Natuurkunde, Varia Antiqua en de gebruikelijke andere vakken. 
In 1948 heb ik toelatingsexamen gedaan en eindexamen in Juli 1953. Zoals gebruikelijk werden de geslaagden met bloemen naar huis gebracht. Mijn moeder heeft de schare jonge “dames” (want dat waren wij) op ijsjes getracteerd. Ik wam thuis met twee diploma’s, het gewone diploma en een godsdienstdiploma. Zoals gebruikelijk destijds: gezakt voor het godsdienstdiploma dan ook geen einddiploma-------! Zo was dat toen bij de zusters Ursulinen. Kan er boekdelen over schrijven!!
Een leuke tijd gehad! Vraag me af of er nog medeleerlingen van toen in leven zijn.  
Reactie 2:

Tineke Toussaint, 07-10-2017: Ik zou heel graag in contact willen komen met de meisjes die in 1953 eindexamen hebben gedaan in Nijmegen "MATER DEI", Berg en Dalseweg.
Tineke Toussaint. Nu: Tineke Luiten-Toussaint.
Reactie 3:

Zita van der Heyden, 24-08-2019: Mevrouw Tineke Toussaint, twee jaar na uw reactie op het serviesgoed van Mater Dei alsnog een reactie. U vraagt naar 'meisjes' die in 1953 eindexamen deden. Ik heb toevallig gisteren ontdekt dat ik er één ken: Rineke (ik noem ivm haar privacy geen achternaam), zij deed gymnasium-b. Haar vader was architect. Als u weet wie ik bedoel, mag u contact met mij opnemen. [Redactie: mailadres doorgegeven]
Reactie 4:

JAM.Willems, 26-08-2019: Er is in de Beeldbank van het Regionaal Archief Nijmegen nog een mooie klassenfoto van de betreffende MMS 5-klas van mevr. Toussaint uit 1953 (F77063)(echter zonder vermelding van de namen van de meisjes op de foto).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.