KotaRadja

servies Kota Radja

Ingezonden door Gerard Wientjes (toegevoegd 03-08-2022)

Bij een opruimactie hier stuit ik op een set van 3 gave Mosa ontbijtborden (23cm) met 5x kop en schotel. Er staat op ‘Kota Radja Molenstraat Nijmegen’, Kota Radja was ooit hét Chinees restaurant van Nijmegen op de plaats van nu "De Drie Gezusters". Ik wil er afstand van doen aan iemand die het serieus een plaats geeft in de Nijmeegse geschiedschrijving.

Er is nog wel een - treurig - verhaal bij. De toenmalige, al opvolgend exploitant liep in 1996 uit de 5-jarentermijn van het huurcontract waarna huurprijsaanpassing aan de orde kwam. De Ubbergse super-horecatycoon Sjoerd Kooistra deed de eigenaar/verhuurder een dusdanig hoog aanbod om er te gaan huren dat de exploitant daar niet tegenop kon en er niet anders restte dan met het restaurant te stoppen.
In overleg met de betrokken brouwerij werd een nieuwe start bedacht als oosters specialiteiten­restaurant aan de Hustinxstraat 98 (nu uitzendbureau). Een dramatisch foute keus: er was daar toen juist een Joegoslavisch restaurant ter ziele gegaan en de locatie was besmet. Ook daar moest de exploitant weer stoppen en er werd verkast naar de Waalkade/Vismarkt (nu IZI) wat opnieuw mislukte. Aardige hardwerkende mensen, groot drama.

Meer over deze zaak: drinkglas, ansichtkaart.

terug

Reactie 0:

Gerard Wientjes, 03-08-2022: servies Kota Radja

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.