19-Ottele.jpg

<- Back | Index | Next ->

Asbak HJ van Ottele

Hier nog een aardige Keramiek-bijdrage voor het Webmuseum. Een asbak van de Kolenboer Van Ottele uit de Nieuwe Nonnendaalseweg. ter Ere van het 25-jarig bestaan.

Collectie: Gerrit Danen

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

19-Ottele.jpg

Reactiepagina
Reactie 1:

Cor van den Hoff, 02-03-2014: De asbak herinner ik me niet maar wel het halen van een half mudje op de slee in de jaren '46-'49.
Eierkolen waren voor mijn oma's fornuis (Lijsterstraat) en wij (moeder en i Meezenstraat) moesten het met vetkolen stellen. Ik geloof dat dat een nederlands product was vanuit zuid limburg. Antraciet, was te duur dat kwam van Wales in the UK.
Als van Ottele niets had dan was het op zoek op de koninginnelaan weet de naam niet meer. Als er geen sneeuw was dan met de damesfiets en de zak op de stang boven de trappers. Voor de bevrijding in '45 kolen rapen onder de geparkeerde trein wagons achter de pallizaden naast de bakkerij in het gedeelte van de Nieuwe Nonnendaalseweg bij het hugje naar boven op de Graafseweg.

I ben in die buurt opgegroeid vanaf ongeveer 3 jaar oud voor die tijd was het in het willemskwartier maar mijn leven tot 21 jaar was hoofdzakelijk nijmegen-hees daarna australie!
Ben nu 78 maar nog goed bij de tijd voor herinneringen. Hoop mijn nederlands is accepteerbaar.
Groeten cor van den hoff.
Reactie 2:

Ans van Driel-Klaasing, 01-05-2019: Wat ontzettend leuk, mijn ouders hadden ook zo'n asbak.
Ottele was de kolenboer, kan ik me nog goed herinneren.
Wij hadden thuis wel antraciet en voor de keukenkachel eierkolen, geloof ik.
Nostalgie! Gezellig met zo'n kolenkachel, al gaf het ook wel veel rommel soms.
Reactie 3:

Jan van Ottele, 03-05-2019: Wat leuk dat de asbak van ons kolenbedrijf nog in omloop is en dan ook nog zo ver weg. Mijn vader Hein van Ottele is in 1933 begonnen en is gestopt in 1970 omdat iedereen aan de aardgas ging. Ook ik heb nog 2 jaar gewerkt in het kolenbedrijf. We zijn in 1955 verhuisd van de Oude- naar de Nieuwe Nonnendaalseweg. Zelf ben ik later in 1967 een garagebedrijf begonnen dat nu weer naar mijn zoon Hein van Ottele is overgegaan. Ik word dit jaar 80.
Reactie 4:

Cees de Vos, 04-05-2019: De Asbak
Tja..., wat een gelukkie, dat ik het zag staan!! Voor ons Vosjes aan de Hatertscheveldweg 504 was het: "Aaaah, Ome Hein de kolenboer met paard en wagen komt er aan!". Was altijd dolle pret. Ome Hein was een broer van mijn moeder Leentje van Ottele. Mijn lieve Moeder had bij haar broer Hein soms een streepje voor; de goeie man kneep bij het leveren van kolen in welke vorm dan ook, wel eens een oogje dicht, kreeg mijn Moeder een mudje extra toebedeeld.
Voor kort nog bezocht ik met mijn broer Willie het graf van ome Hein van Ottele en zijn lieve vrouw tante Alie aan de begraafplaats Jonkerbos. Ome Hein van Ottele was een echte goedzak, een oersterke kerel met zijn hart op de goede plaats. Ome Hein heeft in maart 1935 met paard en wagen ons nog jonge gezin (drie kinderen...) met Ceesje nog in mama's buik..!, verhuisd van de Bilderdijkstraat 7 naar de Hatertscheveldweg.
Mooi die Asbak..!, had ik er maar een, vandaag voor het opleggen van pinda's! Hartelijk dank Gerrit Danen.
Reactie 5:

Wilma van Ottele, 07-05-2019: Wat een leuke herinnering aan mijn Ome Hein, een broer van mijn vader Wilie van Ottele.
Ik weet het nog zo goed als hij voor de winter bij ons de kolen kwam brengen en soms kreeg ik dan als jongste telg een gulden van hem en dat was in die tijd heel veel geld.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: