verwerkingsles

Na de kijktocht is het natuurlijk niet meteen afgelopen. Er zijn nog enkele vragen die beantwoord moeten worden door deze op te zoeken op internet of in een woordenboek, thuis of op school. Deze antwoorden zullen in de klas besproken worden. Daarnaast is het leuk om nog een extra opdracht te koppelen aan de kijktocht, namelijk het schrijven van een stukje voor bijvoorbeeld de schoolkrant.

LESVOORBEREIDING BIJ DE VERWERKINGSLES VAN DE KIJKTOCHT 

Na afloop van de kijktocht wordt in de les gekeken op welke vragen nog een antwoord moet worden gegeven. Een aantal vragen moeten opgezocht worden in het woordenboek, een aantal anderen op internet.

We geven de kinderen drie dagen hiervoor om dit te doen. Ze kunnen dit in hun eigen tijd, thuis of op school doen. Op deze manier krijgen zij ook de verantwoordelijkheid om iets af te hebben op een afgesproken tijdstip, een paar dagen later.

In de verwerkingsles zullen we de vragen door gaan nemen met zijn allen. Aan het einde van de les zullen de kinderen een stukje over de kijktocht mogen schrijven. De leukste stukjes worden dan gepubliceerd in de schoolkrant. De kinderen moeten dit wel aan de hand van een paar richtlijnen doen. In het stukje moet in ieder geval opgenomen worden: 

-wat zij van de kijktocht vonden

-wat zij van de kijktocht geleerd hebben

-wat zij het bijzonderste ‘kijkpunt’van de toch vonden en waarom 

Fase Activiteiten leerlingen Activiteiten leerkracht Organisatie
Inleiding
10 minuten
Uitwisselen ervaringen kijktocht 
Uitwisselingen ervaringen kijktocht Sturing uitwisseling ervaring door stellen van vragen Leerlingen zitten gewoon op hun plaats, evenals leerkracht
Kern (deel 1)
15 minuten
Bespreken antwoorden
Antwoorden geven
naar aanleiding van
opdrachten kijktocht
Vragen kijktocht bespreken

idem


Kern (deel 2)
15 minuten

Stukje schrijven over kijktocht aan de hand van onder andere een drietal richtlijnen Eventuele begeleiding bij schrijven van stukje

idem


Afsluiting
5 minuten
Inleveren stukjes
Verzamelen stukjes
Korte evaluatie hoe het ging
idem

  home


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.