brief ouders

We hebben hier twee brieven in opgenomen. De eerste wordt aan alle kinderen meegegeven. De tweede brief wordt alleen aan de kinderen mee gegeven van wie de ouders zich hebben opgegeven als begeleider tijdens de kijktocht. Deze kun je als voorbeeld gebruiken.

Brief 1

Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8a en 8b,

Zoals u waarschijnlijk al vernomen heeft organiseren we voor alle leerlingen van groep 8 een ochtend waarin de leerlingen Nijmegen op een andere manier bekijken. Deze tocht zal plaatsvinden op dinsdag 4 oktober a.s. en zal vanaf 8.30 uur tot ongeveer 13.15 uur duren. De kinderen zijn wel op de normale tijd uit school!

Over de kijktocht…

Tijdens de kijktocht zullen de leerlingen in groepjes van 5 (met een begeleider) een wandeltocht zullen maken door het oude centrum van Nijmegen. Tijdens deze wandeltocht zullen een aantal punten worden aangereikt waar de leerlingen (korte) opdrachten over maken. Het kan zijn dat deze opdrachten tijdens de tocht moeten worden gemaakt, sommigen zullen echter ook thuis of op school moeten worden beantwoord.

Begeleiding…

Voor de begeleiding van de verschillende groepjes leerlingen hebben wij echter wel uw hulp nodig. Onderaan deze brief is een strookje opgenomen waarop u kunt invullen om als begeleider mee te gaan. Wanneer u zich opgeeft als begeleider ontvangt u daags voor de kijktocht een uitgebreid ochtendprogramma!

Nog enkele praktische tips…

  • Natuurlijk kennen wij de weersverwachtingen voor 4 oktober nog niet. Mocht er regen op komst zijn geef uw kind dan een regenpak mee! Indien het heel hard regent zal de kijktocht verzet worden naar een andere datum.
  • Het is niet nodig om uw kind extra eten of drinken mee te geven die dag. Tijdens de route krijgen ze een kleine versnapering en op het  eindpunt staat er drinken voor ze klaar. Bij aankomst op school (omstreeks 13.15 uur) kunnen de kinderen hun meegebrachte brood op eten. We houden dan een verlate lunchpauze.
  • De kinderen dienen, zoals altijd,  om 8.30 uur op school te zijn. De school is op de normale tijd uit. De kinderen blijven zoals gewoonlijk op school in de lunchpauze.
  • Zorg er verder voor dat uw kind goede schoenen aantrekt. Stevige schoenen of sportschoenen worden aangeraden! Ook gemakkelijk zittende kleding is een aanrader!
  • Zorgt u er tevens voor dat de fiets van uw kind in orde is, zoals geleerd is bij het fietsexamen voor de rit van en naar de stad.

 Wij hopen op een gezellige ochtend!!!

  _________________________________________________________

Naam:………………………………………………………………….

Ouder van:……………………………………………………………..

Geeft zich op als begeleider bij de wandeltocht op dinsdagochtend 4 oktober 2003 om mee te fietsen en lopen met een groepje.

()        wil wel graag bij eigen kind in het groepje ingedeeld worden

()        wil niet graag bij eigen kind in het groepje ingedeeld worden

Wilt u dit briefje s.v.p. vσσr 24 september door uw kind laten inleveren?

Brief 2

Beste begeleiders van de kijktocht,

Natuurlijk ten eerste hartelijk dank dat u zich heeft aangemeld als begeleider voor de kijktocht van groep 8. Zonder uw hulp zou de kijktocht geen doorgang kunnen vinden.

Bij deze brief treft u de ochtendindeling aan voor de ochtend van de kijktocht.

U dient 4 oktober om 8.30 op onze school aanwezig te zijn. Hier krijgt u een korte uitleg over wat u precies moet doen als begeleider.

Zorgt u, voor de zekerheid, voor regenkleding en natuurlijk een goed opgepompte fiets, goede loopschoenen en gemakkelijke kleding!

Ochtendindeling

8.30 uur

Alle kinderen en begeleiders dienen op school aanwezig te zijn. De begeleiders krijgen vanaf deze tijd uitleg over de gang van zaken.

9.15 uur

Het eerste groepje met begeleider vertrekt richting het startpunt.

Om 9.25 uur vertrekt vervolgens  het tweede groepje met begeleider. Vanaf dan zal om de 10 minuten een groepje met begeleider richting het startpunt vertrekken.

Circa 9.30 uur

Aankomst eerste groepje met begeleider bij het startpunt.

Circa 11.30 uur

Aankomst eerste groepje met begeleider bij het eindpunt van de route.

Circa 12.30 uur

Aankomst laatste groepje met begeleider bij het eindpunt.

13.00 uur

Vertrek alle groepjes en alle begeleiders richting school.

Circa 13.15 uur

Aankomst alle groepjes en alle begeleiders op school.

Eventuele vragen kunt op de ochtend zelf aan ons stellen.

home


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.