FK0090011.jpg

<- Back | Index | Next ->

FK0090011.jpg

Reactiepagina
Reactie 1:

Riet Walraven Ockers, 17-05-2015: Aan dit gebouw heeft mijn vader gewerkt en hij heeft mij verteld dat er door hem als jongste bouwvakker de eer te beurt was gevallen om een koker met namen van de bouwvakkers mee in te metselen in de muur.
Ook al gaf hij me veel aanwijzingen over de plaats in de muur, de steen die hij bedoelde heb ik nog niet kunnen vinden. Toch hoop ik dat deze koker ooit nog gevonden wordt.
Reactie 2:

Rob Essers, 17-05-2015: In De Gelderlander van woensdag 27 september 1950 stond een foto op de voorpagina waaruit blijkt dat de eerste steen op de begane grond werd gelegd. Bij de onthulling van Mercurius in juni 1951 zat de eerste steen een etage hoger en lijkt deze deel uit te maken van het reliŽf van Jac Maris; zie gevelsteen Plein 1944.
De kans is groot dat niet alleen de eerste steen, maar ook de loden buis met de oorkonde naar de eerste etage is verhuisd.
Reactie 3:

Rob Essers, 26-05-2015: Mijn zoektocht naar andere foto's van de eerstesteenlegging op woensdag 27 september 1950 heeft niets opgeleverd. Ik heb wel een andere foto uit september 1950 gevonden:


detail van Beeldbank RAN GN11958

Op de hoek van het pand is een steiger te zien, maar ook de verticale delen die te zien zijn op de krantenfoto van de eerstesteenlegging.

Mijn eerdere veronderstelling dat de eerste steen op de begane grond werd gelegd, is bij nader inzien niet juist. Het gezelschap stond bij het leggen van de eerste steen op de plaats die op bijgevoegde afbeelding is aangegeven.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: