Oost

OOST:

Sterreschansweg:
De Sterreschansweg liep tot kort na de oorlog enigszins anders dan nu. De straat begon namelijk niet op de huidige plek op de hoek met de korte Ottostraat, maar ter plaatse van de huidige kruising van de Barbarossa- en Museum Kamstraat.
Een deel van de weg loopt over het vroegere fort De Sterreschans. Hoewel er bovengronds geen sporen meer van dit fort zijn, zijn er nog ondergrondse kelders bewaard gebleven onder de tuin van een villa aan de Sterreschansweg.

Kruisweg en Caesarstraat:
De Kruisweg vormt tegenwoordig de verbinding tussen de Holleweg en het Tiberiusplein. Tot het begin van de jaren '90 van de afgelopen eeuw liep de Kruisweg echter door over het tracÚ van de huidige Caesarstraat.
Rondom Kruisweg en Caesarstraat verrees in de jaren '90 een kleine villawijk. Voorheen stonden hier slechts enkele huisjes.

Wilgstraat, Berkstraat en Eikstraat:
Bij de reconstructie van het Rode Dorp werd de loop en ligging van verschillende straten aangepast. In de eerste plaats verdween het Wilgplein uit het straatnamenregister. Wel kwam er een Wilgstraat in de wijk: deze kwam te liggen op de plaats van de vroegere Berkstraat. Deze laatste straat verschoof op zijn beurt ongeveer 25 meter naar het zuiden.
De Eikstraat werd bij de herbouw van het Rode Dorp wat verlegd: de knik bij de kruising met de Populierstraat verdween.

terug naar titelpagina


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: