1354-rijwielhandel

< vorige | index | volgende >

1354-rijwielhandel J.P. Hermans WANNEER in de Pauwelstraat?


Rechts op deze foto de fietsenwinkel van de opa van mijn moeder. Als ik het goed heb is dit in de Pauwelstraat ter hoogte waar nu cafe de Mug zit.

Collectie Monic Armiento-Hissink (toegevoegd 26-06-2014)

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 0:

Monic Armiento-Hissink, 26-06-2014: rijwielhandel Hermans
Reactie 1:

Rob Essers, 27-06-2014: In 1918 was rijwielhersteller J.P. Hermans nog op het adres Bloemerstraat 116 gevestigd, maar in het Adresboek 1920 staat: "Hermans, J. P., rijwielhersteller, Paulstaat 23."

"Popping, G. H. grossier en comm. in fruit, Pauwelstr. 19." (Adresboek 1928), zat in 1926 nog op het adres Beijensstraat 61. De foto moet dus na 1926 en voor 22 februari 1944 zijn gemaakt.

Bij de wederopbouw is de ligging van de Pauwelstraat gewijzigd. De straat boog vroeger af in noordelijke richting. De voorgevel van Pauwelstraat 23 bevond zich op de plaats waar nu de toegangspoort naar de Gruitberg ligt.

NB Café De Mug, Pauwelstraat 9, ligt aan de andere kant van de straat op de plaats waar vroeger de achterzijde van Pauwelstraat 35 lag.
Reactie 2:

Theo Phoelich, 28-06-2014: Ja dit is de Pauwelstraat, links zie je het reclamebord van cafe IJkhout op nr 26, de rijwielhandel is ter hoogte waar Brinkman zat nu een eet cafe
Reactie 3:

Monic Armiento-Hissink, 28-06-2014: Leuk dat er nog mensen zijn die wat meer weten over deze foto. Ik kan helaas alleen maar putten uit herinneringen van wat mij verteld is. Zo kom je toch weer wat meet te weten. Bedankt voor de reacties.
Reactie 4:

Veronique Hermans, 24-07-2014: Wat een mooie foto. Dit is de zaak van mijn opa. Ik ben een dochter van Piet (Petrus Bernardus) Hermans. Bij het bombardement zijn opa, oma, oom Henk en tante Thea omgekomen. Ik heb ze nooit gekend, ben geboren in 1953. Mijn vader zat tijdens het bombardement in krijgsgevangenschap in Duitsland en moest van mijn moeder van de ramp horen. Hij heeft er met ons nooit over kunnen praten.
Monic, van wie stam jij af?
Hartelijke groeten, Veronique Hermans, Heiloo
Reactie 5:

Monic Armiento-Hissink, 25-07-2014: Een aangename verrassing. Mijn moeder was een dochter van Theo (Theodorus) Hermans. Hij was getrouwd met Willy (Wilhelmina) van Nieuwland. Zij runde een sigarenwinkel op de hoek van de Hatertseveldweg/Asterstraat. Mijn moeder heette Tinny (Christina) maar werd ook wel Stientje genoemd. Zij is twee maanden geleden overleden en tussen alle inboedel heb ik heel veel foto's gevonden, die ik nu aan het uitzoeken ben. Er zat ook een foto bij in briefkaart vorm met 4 pasfoto's erop van mensen die in de oorlog zijn gevallen. Er stond helaas niet bij wie dit waren, en het is me ooit wel verteld wie het waren, maar dat was lang geleden. Nu ik deze reactie lees denk ik dat dit een foto is van die opa, oma, oom Henk en tante Thea.
Groetjes, Monic Armiento - Hissink.
Reactie 6:

Ruikes, 08-04-2016: Mijn opa had een electra/loodgieterijzaak op nummer 13 in de jaren '30 (en begin '40). Iemand enig idee waarom het soms "Paulstraat" wordt genoemd?

Redactie: Pauwel en Paul zijn dezelfde voornaam, dus die andere spelling is niet heel vreemd. Maar de oorspronkelijke naam lijkt Pauwstraat te zijn, volgens Rob Essers' Stratenlijst.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: