Organisatie
Organisatie Valkhofvereniging
Inlichtingen: Rob van Bruggen
Telefoon: 06-10003147
Email: info@valkhof.nl
Internet: www.valkhof.nl
Omschrijving:

 

Valkhofvereniging

DOEL
De Valkhofvereniging werd opgericht op 20 november 1978 (o.a. door de heren: Jack Nooij, Hubert Estourgie, Lex Hubers en Hein van Brienen) en stelt zich ten doel:
Het organiseren van activiteiten rond het Valkhof, zoals het behouden en zekerstellen van de resten van de Valkhofburcht; het beheren van de St. Nicolaaskapel en de Barbarossaru´ne op het Valkhof.
Het openstellen van de kapel voor ceremoniŰle activiteiten, waaronder huwelijkssluitingen, rondleidingen, lezingen, boekaanbiedingen, muziek en zanguitvoeringen, excursies, kleine tentoonstellingen en vergaderingen.
Het bevorderen van de studie rond de Valkhofburcht, maar ook van het Valkhofgebied als zodanig in haar diverse verschijnings- en gebruikswijzen door de eeuwen heen. Het verspreiden van de resultaten van studie en onderzoek in o.a. het verenigingsperiodiek het "Valkhofnieuws". Het onderzoeken en eventueel realiseren van gehele of gedeeltelijke herbouw van de Valkhofburcht.

HET BESTUUR
Rob van Bruggen ( voorzitter ), Michiel HonÚe ( secretaris ), Nancy Jacobs ( penningmeester ), Jan Willem van der Hogen ( multi media ), Ard Velthoven en Joost Broeren.

LEDEN EN CONTRIBUTIE
U kunt zich aanmelden bij het postadres voor Ç 15,00 per jaar.
Aantal bezoekers aan de St. Nicolaaskapel: ca. 25.000 per jaar.

GESCHIEDENIS
Het in beheer verwerven van de St. Nicolaaskapel in februari 1979 en de Barbarossaru´ne in juni 1996. De verwerving van de maquette van de Valkhofburcht in 1980. Het organiseren van een breed opgezet symposium in 1984 rond eventuele herbouw van de burcht.
De uitgave van het manuscript van J.J. Weve over o.a. de afbraak van de burcht en de reconstructie van het voormalige grondplan. De herbouwplannen, die tussen 1995 en 1998 leidden tot brede discussies, een stadsraadpleging en een meerderheidsbesluit over herbouw in de raadsvergadering van 12 juni 1996. Het uitleggen van een contourenplan op het Valkhof bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de vereniging in 2003.
Het bezorgen van een jubileumuitgave (2003) rond de relatie tussen het Valkhof en de stad Nijmegen in het licht van Nijmegen 2000 jaar. Het dragen van het initiatief en de ondersteuning van de uitvoering van de tijdelijke donjon in steigerbouw en gaasdoek op het Valkhof.

Opening Kapel: op woensdag- en zondagmiddag van 14.00-16.00 uur. Of op afspraak voor groepen via info@valkhof.nl.

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: