Organisatie
Organisatie Stichting Lent 800
Inlichtingen: Frans Mikx, Oosterhoutsedijk 74, 6663 KV Lent
Telefoon: 024 3244531
Email: info@dorpsschuurlent.nl lent800@hotmail.com 
Internet: www.dorpsschuurlent.nl  www.lent800.nl
Omschrijving:

DOEL
De Stichting Lent 800 is opgericht in 1996, met als doel de organisatie van sociaal culturele evenementen en de instandhouding en bevordering van de cultuurhistorie van Lent. De Stichting beheert de “Dorpsschuur Lent”, een cultureel centrum, expositie- en vergaderruimte. 

BESTUUR
Het bestuur van de Stichting Lent 800 regelt samen met de Werkgroep Dorpsschuur de activiteiten van de stichting. Voorzitter Frans Mikx, penningmeester Jan Rikken, werkgroepleden: Ben Brouwer, Richard Verheijde, Willem van Lieshout, Mieke Janssen, Jeen Cnossen. Adviseur Kees Hakvoort. Gerrit Mentink.

ADRESGEGEVENS
Frans Mikx
Stichting Lent 800
Oosterhoutsedijk 74
6663KV LENT 024-3244531
e-mail lent800@hotmail.com 
www.lent800.nl

DORPSSCHUUR LENT Oosterhoutsedijk 29
Postadres Oosterhoutsedijk 74, 6663KV Lent
Reserveringen Richard Verheijde 024 3600114
Veerdam 18, 6663 KW Lent
www.dorpsschuurlent.nl

VRIJWILLIGERS
De stichting is een vrijwilligersorganisatie. Het stichtingsbestuur werkt nauw samen met een werkgroep bestaande uit een tiental enthousiaste Lentenaren en staat open voor mensen met ideeën en doorzettingsvermogen. De vrijwilligers organiseren de jaarlijkse Lentse Oeverspelen en nemen deel aan adviesgroepen en overlegorganen van de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat.

GESCHIEDENIS EN ACTIVITEITEN
De onvermijdelijke overgang van het dorp Lent van Elst naar Nijmegen en het 800-jarig jubileum van Lent waren de aanleiding voor de oprichting van de Stichting. Het jubileumfeest "Van Begin tot End 800 jaar Lent " in oktober 1996 was een onvergetelijk succes. De uitgave van het boekje “In Lente predium ”, de bouw van feestbogen in de buurten, de ontmoeting tussen oude en nieuwe Lentenaren en de kennismaking met de bestuurders van Elst en Nijmegen op de Lentse oever bevestigden de saamhorigheid tussen de bewoners. In de discussies over de Stelt en de Schans presenteerde de stichting haar visie over de Groene Oever van Nijmegen Noord. Dijkgraaf Hans van Leeuwen van het Polderdistrict Over Betuwe vroeg de stichting de schuur van de Dorpspolder Lent te beheren en het gerestaureerde gebouwtje een invulling te geven die ten goede komt aan de gehele Lentse bevolking. De stichting Lent 800 organiseert exposities van Lentse kunstenaars en foto-exposities of presentaties tijdens de Open Monumenten Dagen o.a. over: "Boerderijen in Lent", "Van Lotwaard tot trekvaart", "Lent een kruising van wegen", "100 jaar feestbogen in Lent" en De Thermion/Philips fabriek: bedrijven, mensen en producten . In het jubileum jaar Nijmegen 2000 steunde de stichting het 2000 stoelen project van Jetske Verhoeven en organiseerde zij de Lentse Oeverspelen, een creatieve jaarmarkt voor Lent en omgeving.
In de CPRN-werkgroep, Cultuurhistorische begeleiding van Nijmegen Noord wordt Lent 800 vertegenwoordigd door Frans Mikx voorzitter, Francis Raijmakers secretaris en Wim de Haan lid.

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: