Pict0561.jpg

<- Back | Index | Next ->

Pict0561.jpg

Reactiepagina
Reactie 1:

Marie-Josť Russchen-Nas, 16-03-2016: De soldaat op deze foto is Robbert Hughes (Bob).
Hij was een vriend van mijn vader Jos Nas. Zij hebben elkaar tijdens de oorlog leren kennen. Jos woonde destijds in de Vermeerstraat. Beiden zijn inmiddels overleden.
Reactie 2:

Jos. Spierenburgh, 21-03-2016: Is bekend of Robbert Hughes tot de Kensington Brigade behoorde? (Zie ook: Kensingtonstraat in Nijmegen-Oost van Anton de Wildt.)
Fam. Nas woonde op Vermeerstraat 2 en heeft nog even inwoning gehad na de oorlog. Is de achternaam van deze inwonende familie bekend? Zij hadden een dochter Veronica.
Reactie 3:

Marie-Josť Russchen-Nas, 29-03-2016: Bob zat bij de 50ste divisie (T and T's) en heeft in Afrika, ItaliŽ, NormandiŽ en Nederland (operatie Market Garden) gevochten. De divisie was gedecimeerd en de restanten zijn opgegaan in de 51ste divisie de Polar Bears (die oorspronkelijk op IJsland gestationeerd waren). Van oktober '44 tot februari '45 is hij vaak bij mijn grootouders en vader geweest, die inderdaad in de Vermeerstraat woonden.
In de jaren '70 hebben mijn vader en Bob elkaar weer terug gevonden middels een stuk in de Gelderlander. Sindsdien zijn de beide families bevriend.
Het verhaal over een inwonende familie kende ik niet. Ik zal het in gedachten houden en eens rondvragen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: