Herinneringen

Herinneringen

 

Op deze pagina willen we iedereen graag de ruimte geven om herinneringen aan bepaalde gebeurtenissen te delen met de website-bezoekers van Noviomagus.nl. Op deze manier hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het collectief geheugen van onze stad.

Vertel k uw verhaal.

Brieven kunt u sturen naar: Stichting Noviomagus.nl, van Trieststraat 19, 6512 CW Nijmegen

Uw email kunt u sturen naar herinnering@noviomagus.nl

 

Onderwerpen

De Tweede Wereldoorlog in Nijmegen

Het bombardement op Nijmegen van 22 februari 1944

naar Noviomagus.nl

Reactiepagina
Reactie 1:

Bert Peters, 01-04-2019: Mijn herinnering gaat terug naar midden 50-er jaren.
Wij woonden in Wijchen en mijn ouders hadden het zeker niet breed. Het woord "vacantie "kenden we wel doch dit hield niet meer in dan dat we een beetje rond ons huis speelden en je niet naar school hoefde.
Twee ooms en tantes van mij woonden in die na-oorlogse tijd beiden in de Nijmeegse Dinkelstraat Waterkwartier, toen de welbekende gele duplex korrelbeton woningen. En woonde op een bovenwoning nr 21-B en de andere in de benedenwoning nr. 25. Voor ons was het een feest wanneer we een weekje uit logeren mochten, ofwel naar de bovenwoning, ofwel naar de benedenwoning met tuintje. Ik herinner mij dat de ene kant van de straat eindigde in een groot weiland (nu Industrieweg) en de andere zijde min of meer doodliep in de Dommelstraat (Kolenhandel ... ?) De bovenwoning was erg klein met een klein balkonnetje en.. o ja.. er was het zogenaamde "kwartjes gas". We konden er eigenlijk niets doen. Beneden woonden destijds de Fam. Diebels herinner ik mij. Heel aardige mensen.
Voor ons dorpskinderen was het geweldig om een week in de grote stad te logeren en 's avonds naar de verlichte kabouter sprookjesgrot in het Kronenburgerpark te wandelen. Ook stond altijd een wandeling gepland naar de wijk Heseveld die toen net nieuw werd gebouwd. Wij keken onze ogen uit! De week werd prompt afgesloten met een bezoek aan de speelgoedafdeling van de Fa. Van der Borg in de Broerstraat voor een kleinigheidje. Top amusement was voor ons het carrillon boven Van Hout Ververgaard juwelier. Eindeloos hebben we ons vergaapt aan de bewegende figuren.
Daar konden we weer een jaar op teren. Toen was geluk inderdaad heel gewoon.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: