12

< Back | Index | Next >

12.jpg

Ten Hoet Dwarsstraat

Nijmegen-Oost werd het half jaar na de bevrijding geregeld door de Duitsers met granaten bestookt. Deze foto toont de trieste gevolgen: enkele woonhuizen op de hoek van de Hugo de Grootstraat (links, richting de Berg en Dalseweg) en de Ten Hoetstraat (rechts) werden volledig verwoest.

Reactiepagina
Reactie 1:

Ton Wolf, 18-09-2014: Wij, de familie Wolf, woonden op adres Ten Hoetstraat 28, boven de slagerij van Leo van Velp. Wij waren gevlucht. Mijn vader en ik gingen later kijken of ons huis er nog stond. Ondertussen werd de directe omgeving bestookt met granaten en moesten we dekking zoeken. Alleen de voorgevel met het balkon stond er nog, erachter was alles in puin.
Reactie 2:

Rob Essers, 18-09-2014: De tekst bij de foto is tamelijk verwarrend. De foto is gemaakt vanuit de voormalige Hugo de Grootstraat in de richting van de Berg en Dalscheweg. Links ligt de Jan van Goyenstraat, het gedeelte dat rechtdoor loopt, heette van Rosendaelstraat en de zijstraat rechts is de ten Hoetstraat.

De panden op de hoek van Rosendaelstraat - ten Hoetstraat zijn verwoest in de periode 17 t/m 20 september 1944. Ten Hoetstraat 28 was het eerste huis aan de linkerkant van de zijstraat (hoogste even huisnummer). Aan de andere kant van hetzelfde pand lagen van Rosendaelstraat 51-53.

Het einde van de ten Hoetstraat is later verlegd en de straat heet nu Ten Hoetstraat (met hoofdletter T). Het verwoeste hoekpand stond tegenover van Rosendaelstraat 58 t/m 64 (sinds 1955: Hugo de Grootstraat 58 t/m 64).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: