WintersoordvEldonk53-08-22.jpg

< Back | Index | Next >

WintersoordvEldonk53-08-22.jpg

Wintersoord 26, Van Eldonk

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

G.P.L van Eldonk: De van Eldonk's Bakkerij begon in Balgoy, vanwaar vader van Eldonk met de auto naar Nijmegen reed om zijn klanten daar brood te bezorgen. In de bezettings tijd 1940-45 ging hij met paard en wagen naar Nijmegen om zijn klanten daar brood te bezorgen. Het paard wist precies waar hij moest stoppen voor de volgende klant. Het was dan ook in 1951 dat de Bakkerij naar Nijmegen verhuisde te weten naar Wintersoord, daar kwam ook de eerste winkel. De bakkerij was pas geopend en er werden oa Slagroon Soesen gemaakt. Door de drukte was er een mengsel niet goed uitgevallen, want de Soesen waren veel te groot De naam werd toen snel veranderd in Kermis Soesen.Ook de vraag werd erg groot, want iedereen wilde Kermis Soesen hebben. Helaas was het erg moeilijk om het mislukte recept weer te vinden. In ieder geval trok het Soesen drama veel klanten naar de nieuwe bakkerij.In 1957- 1958 werd er een grotere bakkerij gebouwd in de Gerard Noodstraat, want de Bakkerij op Wintersoord was veel te klein. Er kwamen veel winkels bij, en ook het personeels aantal steeg behoorlijk. Er werd toen brood bezorgd met bakfietsen, met hulpmotortjes op de bagage drager , later werden dat electro wagentjes die s;avonds onder lading werden gezet voor de volgende bezorg route, Intussen was de Bakkerij weer uit zijn jasje gegroeid, en werd er een broodfabriek gebouwd op de Weurtseweg, het voormalige trainingsveld van Voetbalvereninging SCH.

Reactie 2:

Johan van Uden, 20-09-08: Wij hebben gewoond in de Pootsraat 22. Daar kwam vroeger bakker Van Eldonk die bij ons altijd ging koffie drinken. Dat wist ik, en dan kreeg ik een broodje van Van Eldonk. Maar niet een gewoon broodje maar een krentenbroodje en die luste ik niet maar dat wist de bakker ook. Ik zat dan voor de deur op het stoepje alle krenten er uit te halen en als ze er uit waren kwam de bakker naar buiten en zei tegen mij "en was het broodje lekker menneke?" en aaide mij over de kop en lachte dan want alle krenten lagen op de stoep. Dat is toch een leuk verhaal. Ik was toen een jaar 4 of 5. Ik ben nu 62.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

 

Reactiepagina
Reactie 3:

Imelda Janssen, 14-10-2015: Hendrik en Leida van Eldonk waren mijn opa en Oma. Als klein kind kwam ik veel op Wintersoord.
Reactie 4:

Wil Struike, 07-11-2015: In de jaren 1955-1957 volgde ik op de Marienburg LTS schoentechniek, in de pauze of tussen de middag kocht ik hier puddingbroodjes voor ik dacht 10 cent.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: