scan086.jpg

<- Back | Index | Next ->

scan086.jpg

 Muziek Politieharmonie American A.F. Band op de Grotestraat. De foto is van 28 april 1962.

Detail:

Fotograaf: Dhr. Joh. H. Eilander. Collectie Th. Janssen.

Reageer

Reactie 1:

Wim Erkens, 25-01-09: Op deze foto's zien we de Nijmeegse Politie Harmonie (thans Politiekapel Gelderland-Zuid) met voorop 
tamboer-maître Herman Segers.

Reactie 2:

A.N., 04-01-11: op deze scan staat (rechts) een Volkswagen-busje met de tekst “HUISBRANDOLIE”. Is er misschien iemand die hier ietsjes meer over weet ?? (Red.: te zien zijn de letters van Leth, Tel. 21587, zie foto hieronder)

Reactie 3:

Jan van Leth, 07-01-11: Ik ben een beetje aan het graven in het verleden.

Familie.….ja. Deze bus was van mijn vader. Zelf kan ik hem hier niets meer over vragen. Dus probeer ik het op een andere manier.

Volgens mij is dit een unieke foto waar deze bus nog op staat. Aan de overkant van dit pleintje stond ook nog Het Sigarenmagazijn van van Leth (Grotestraat 57). Hier stonden in de etalage nl 27 olifanten van klein naar groot. Tijdens de Kerstdagen hadden ze ook nog een Kerstal in het pakhuis achter de winkel. (muzikale omlijsting bij deze stal was van het “Leger des Heils’) Kerststallen bouwen deden ze meer bij de fam van Leth.

Reactie 4:

Rob Essers, 07-01-11: Volgens de telefoongids van 1950 was nummer 21587 van J.N. van Leth, Grootestraat 57, die een sigarenfabriek en winkel had. Misschien is hij later overgeschakeld op huisbrandolie, of had hij een zoon die daarin handelde!?

Reactie 5:

Ger Ariaans, 12-01-11: v. Leth had ook een sigarenwinkel aan de Grotestraat. Stond een serie zwarte olifanten van groot naar klein in de etalage. Ik meen dat hij later op de Tooropstraat is verder gegaan met zijn winkel.

Reactiepagina
Reactie 6:

Ron van Swelm, 14-02-2018: De handelaar in huisbrandolie is Martinus Adrianus van Leth getrouwd met Elisabeth Theresia Callaars en zoon van Johannes Nelis van Leth en Catharina Hermsen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: