ZP0213
Foto ZP0213-WIE WAAR WANNEER
1: 2: 3: 4: 5:
6: Constant Rieter7: 8: 9: 10:
11:

Vraag:

Van de nabestaanden van de onlangs in Nieuw-Zeeland overleden Nijmegenaar Constant Rieter, bijnaam Joep, ontving ik bijgaande groepsfoto van tien jongens van een jaar of 13 die poseren voor een molen. Het gaat om een groepje jongens uit de buurt van de Krayenhofflaan (Constant woonde daar op nr. 108) die eind jaren dertig 's zomers onder begeleiding naar die molen fietsten en daar bij wijze van vakantie een weekje bij een boer logeerden en met oogsten hielpen. Die molen lag zo'n 20 km van Nijmegen verwijderd. Constant is de jongen meest rechts op de foto in overhemd en met stropdas met een volwassen man meteen achter zich. Ook Jos en Jac van Kempen, zonen van veehandelaar Van Kempen, worden als leden van dit fietsclubje genoemd.  
Mijn vragen zijn: 
-wie kan de andere jongens en de begeleidende volwassene op de foto identificeren?
-wie herkent de molen en waar bevindt die zich? 
-bij welke boer(derij) overnachtte dit gezelschap?

Bovenstaande vragen zijn van belang vanwege mijn onderzoek naar de betrokkenheid van Constant Rieter bij de dood van een Duitse militair op donderdagavond 6 juli 1944 in het Kronenburgerpark. [Redactie: over dit voorval staat op onze site het artikel Daden van verzet door Wenzel Wielemann.]

Inzender: Henk Termeer, geplaatst 01-08-2021

terug

Reactie 0:

Henk Termeer, 01-08-2021: Zoekplaatje jongens bij een molen
Reactie 1:

Henk Termeer, 19-02-2022: Kent echt niemand meer de andere jongens uit de buurt van de Kraijenhofflaan en de Havikstraat, die hier bij een molen poseren (circa 1938)?
Reactie 2:

Redactie, 19-02-2022: De molen is waarschijnlijk die van Bergharen. De kenmerkende beschadigingen aan de wieken zijn nog aanwezig op deze foto uit 1946.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: