ZP0205

Foto ZP0205a en ZP0205b-WIE bij WELKE auto WAAR WANNEER WAAROM

Vraag:

Henk Termeer vond twee foto's van een imposante coupé. Op de foto hierboven staat een groepje mensen voor de auto. Op de tweede foto is slechts een stukje van deze auto te zien met dezelfde mensen met een bord met de tekst "Tante Beatrix". Het zijn foto's van tweede helft jaren veertig, genomen in de buurt van de Honigfabriek. Henk wil graag weten of de auto vanwege het bordje "Tante Beatrix" iets met het koninklijk huis van doen heeft en verder wil hij natuurlijk graag weten wat het voor auto is en/of de eigenaar nog te achterhalen is. (Dit zoekplaatje is ook geplaatst op www.conam.info)

Inzender: Henk Termeer, geplaatst 21-02-2018

terug

Reactie 0:

Henk Termeer, 21-02-2018: Zoekplaatje Tante Beatrix
Reactie 1:

Rene Klomp, 19-11-2018: Opvallend is dat de auto op beide foto's op een duidelijk verschillende hoogte staat. Op de tweede foto zijn de mensen duidelijk een stuk groter dan de auto waarbij deze mensen toch echt lijken te staan. De auto staat dus vrij laag. Op de eerste foto lijken de mensen ook te staan waarbij sommige mensen langs een hekje met openstaand poortje staan. Nu is de auto duidelijk veel hoger dan deze mensen. Hij moet dus wel bijna ergens op staan. Staat deze op een (aanhang)wagen?
Wat mij verder opvalt is de reflectie in de zijramen. Deze is heel erg ongelijkmatig en het lijkt wel plastic (als het al voorhanden was in die tijd) in plaats van glas. Ook de randen van de deuren en kozijnen lijken simpele buizen. Verder ontbreken spatborden en lijken er ook geen voorwielen te zitten. Tenslotte zie ik niet een echte grill, alleen een lijnenpatroon op een verder dicht ogende voorkant - zo mogelijk ook weer van simpele buizen.
Al met al vraag ik me af of het wel een echte auto is? Of is het een zelf in elkaar geknutselde constructie?
Reactie 2:

Henk Termeer, 20-11-2018: Heel interessante analyse. Dan zou het een model van een auto zijn. Maar wat deed die in het Waterkwartier? Had iemand uit die wijk het model misschien gemaakt? En wat is de betekenis van het bord met de tekst TANTE BEATRIX? Was het een cadeau voor de jarige Prinses Beatrix, die 10 jaar werd in 1948? Maar Beatrix was in 1948 nog helemaal geen tante.
Reactie 3:

Rene Klomp, 20-11-2018: Kun je nog iets meer vertellen over de schijnbare zekerheden plaats en tijd? Dus Waterkwartier / in de buurt van de Honigfabriek en tweede helft jaren veertig? Staat dit achterop of waaruit blijkt dit precies?
Reactie 4:

Rene Klomp, 12-04-2019: Henk, kun je aangeven waarom je weet of denkt dat het hier gaat om de omgeving Honigfabriek? Het is voor mij namelijk nog niet evident.
Reactie 5:

Henk Termeer, 12-04-2019: Ik ontving beide foto’s van Jan Peters uit Heseveld met de mededeling dat een van de personen op de foto zijn familielid Janus Giesen is en dat de foto na de oorlog in de buurt van de Honigfabriek is genomen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: