ZP0199
Foto ZP0199-WAAR WANNEER

Weet u ons iets meer te vertellen over deze foto (WIE WAT WAAR WANNEER WAAROM),
REAGEER dan. Ook herinneringen bij het afgebeelde zijn natuurlijk welkom!

Vraag:

Bijgaand een foto die volgens ons van een rijtje woningen is op de Berg en Dalseweg. Dit zouden een paar huizen van de huisnummers 2 t/m 22c moeten zijn. Deze woningen zijn bij de bevrijding dusdanig beschadigd dat ze gesloopt zijn en vervangen door nieuwbouw.
Mogelijk dat iemand ze herkent, dan kan de foto bij de verzameling van de Berg en Dalseweg worden geplaatst.

De foto is afkomstig uit het Kokke archief van mijn neef. Chris W. Kokke (van de Chemische fabriek De Bijenraat en Kerkwaskaarsenfabriek St. Antonius) woonde in de oorlogsperiode met vrouw en kinderen op de Berg en Dalseweg 26 Berg en Dalseweg 26 is thans een studentenhuis.
m.vr.groet Mel van Beek

Inzender: Mel van Beek, geplaatst 24-11-2015

terug

Reactie 0:

Mel van Beek, 24-11-2015: Zoekplaatje Berg en Dalseweg?
Reactie 1:

Rene Klomp, 25-11-2015: Als het al de Berg en Dalseweg is dan zijn het voor mijn gevoel wel heel erg opmerkelijk hoge panden voor Nijmeegse begrippen... er loopt wel een tramrails in de weg...
Reactie 2:

Rob Essers, 26-11-2015: Bij Berg en Dalscheweg 2 t/m 22c was sprake van aaneengesloten bebouwing. De hoge panden op de achtergrond kan ik niet plaatsen. Ik ga ervan uit dat de foto met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet in Nijmegen is gemaakt. Archieffoto F25211 (datering: 1900-1905) geeft een indruk hoe de even kant (rechts) van de straat er uitzag.
Reactie 3:

Ron van Swelm, 17-11-2017: Ik zie twee rijbanen gescheiden door een groenstrook. Als het de Berg en Dalse weg zou zijn dan is de enige locatie ter hoogte van de Mariakerk. Ik ben er vrijwel zeker van dat dit niet in Nijmegen is. Wilhelmus Christianus Kokke had 13 kinderen. En van zijn zonen stierf in A'dam, wellicht moet er in Amsterdam gezocht worden

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: