ZP0190

woonhuis van de familie Scholten Ahornstraat 57 hoek Postweg ca 1956-57

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Tussen de negatieven van mijn vorig jaar overleden vader vond ik een serie foto's van de familie Scholten uit Nijmegen. Vader Scholten was collega van mijn moeder, uit de tijd voor haar huwelijk toen ze bij het GAK op kantoor werkte. Er zijn verschillende fotosessies uit de jaren 1956-'57 waarop de familie te zien is. Ik zou graag weten waar het hoekhuis waar zij woonden staat. Het huisnummer is 57, dat is niet op bijgevoegde foto te zien, maar wel op andere uit de zelfde serie. Misschien dat de bezoekers van Noviomagus dit toen vrij nieuwe huis kunnen localiseren voor mij. Aan de straten is te zien dat het een wijk met behoorlijke hoogteverschillen is, en in de rug van de fotograaf was een bosrijk stuk.

Inzender: Mario Wens, 15-08-2013

Reactie 1:

Ron Fiege (Terneuzen), 17-08-2013: Gezien het zichtbare hoogteverschil kan deze woning feitelijk alleen in Nijmegen-Oost en dan in het bijzonder Hengstdal, staan. Een korte zoektocht via Street View levert op: Ahornstraat 57, hoek Postweg. Optisch niet zoveel veranderd, voornamelijk later gebouwde dakkapel, evenals bij de belendende woning.
Het tegenover gelegen bosgebied maakt volgens mij deel uit van het terrein van voormalig jongenspensionaat De Westerhelling, thans Montessori College.

Reactie 2:

Dienie Soyer Phoelich, 17-08-2013: Hallo Mario, Volgens mij staat dit huis in de Ahornstraat, hoek Postweg.
Hartelijke groet, Dienie Soyer Phoelich.

Reactie 3:

Mario Wens, 17-08-2013: Hartelijk bedankt voor de snelle reacties! Geweldig hoe Noviomagus steeds weer dit soort vragen helpt beantwoorden.

terug

Reactie 4:

Bas van Berkel, 13-04-2021: Hallo Mario, heel leuk om deze foto te zien. Als ik het goed zie, ben ik het jongetje rechts op de foto. Ik heb pas nog via Facebook contact gehad met hun zoon, Folkert. Wij kenden de fam. Scholte erg goed, we woonden in het huis links op de foto.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: