zoekplaatje

Boerderijen Groot en Klein Küppenhof, Leuthsestraat 13 en 15 nabij buurtschap Wercheren in Ubbergen in oktober 1945 tijdens de 'Tour Along the Battlefields'

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

In 1945 schreef een Canadese soldaat op de achterkant van deze foto: 'Wensheng' ... maar welke plaats wordt er mee bedoeld?
Deze foto's (zoekplaatje 182 t/m 185) dateren uit oktober 1945 (gemaakt tijdens de Tour Along the Battlefields - back to Juno Beach) en zouden in de buurt van Nijmegen gemaakt zijn. Het zou best kunnen dat ze in het gebied gemaakt zijn waar de Canadezen gelegerd waren. Het probleem is, dat de titel van de foto nogal mysterieus is ... "Brich wood" en "Wenshen". De ervaring leert, dat Canadezen een tekst opschrijven in de trant van: klinkt als ... Het zou ook best om een buurtschap kunnen gaan. Ik heb wel even gedacht aan "Brick wood" - misschien een fabriek waar stenen werden geproduceerd?

Inzender: Wigger KF van der Horst, 13-06-2011

Op deze zoekplaatjes kwamen binnen enkele dagen meer dan 20 reacties, van Maichel Beerden, Adrie Bos, Wim Segers, Hans Giesbertz, Harrie Wiertz, Johan Metselaar, Theo Leether, Henny Orth, Jan van Eck, Theo Wijlemans, Jan van Ooijen, Henk Termeer, Wim Benda en Henny Orth. Dank! De naam 'Wensheng' leek sommigen op 'Winssen' maar bleek 'Wercheren'. Een informatieve selectie uit de reacties:

terug

Reactie 1:

Johan Metselaar, 15-06-2011: de boerderij(en) op het zoekplaatje 183 is de Kuppenhof aan de Leuthsestraat 13 in Ooij (zie foto links hieronder). De Canadese soldaat bedoelde met "Wensheng" waarschijnlijk "Wercheren".

 

Reactie 2:

Jan van Eck, Leuth, 16-06-2011: Dit zijn de op een hoge pol gelegen boerderijen in Wercheren, gemeente Ubbergen. De op de foto afgebeelde boerderijen zijn inmiddels prachtig gerestaureerd en hebben de monumentenstatus. Er wordt niet meer op 'geboerd' doch hebben uitsluitend een woonfunctie. De BN'er Dapfne Dekkers is hier geboren heeft er een aantal jaren gewoond. De namen van de boerderijen zijn: De Grote (links) en de Kleine Kuppenhof.

Reactie 3:

Theo Thijssen, 23-01-2016: Mijn oma, Maria Helena Janssen heeft met haar familie op de Kleine Kuppenhof gewoond, waarschijnlijk voor de 2e wereldoorlog, een gezin met 8 kinderen. Haar ouders waren Hermanus Janssen en Carolina Christina Janssen, verre neef en nicht van elkaar.
Reactie 4:

Cea van Dillen, 15-05-2016: Sorry Theo Thijssen, effe rechtzetten: jouw oma Maria Helena Janssen *8-8-1888 heeft met haar ouders Hermanus Janssen en Christina Janssen gewoond op Groot Kuppenhof. Toen ze op 18-5-1911 trouwde met Theodorus Leenders zijn ze in Kekerdom en in Leuth gaan wonen, waar ook de kinderen (volgens bevolkingsregister) geboren zijn. Klein Kuppenhof was in eigendom van Hendricus Leenders (1839-1917) en Huberta Gerarda Janssen, dochter van Johannes (Jan) Janssen (de schoenmaker) en Johanna Kregting. Vanaf 1921 was hun zoon Johannes Linders/Leenders eigenaar van Klein Kuppenhof, die het in 1933 verkocht aan Gert Janssen, zoon van Dorus Janssen van De Thornse Hof.
Reactie 5:

Theo Thijssen, 21-05-2016: Hoi, Cea van Dillen, bedankt voor de informatie. Waar heb je deze vandaan?
Ik ben een keer met mijn moeder (inmiddels overleden) naar Kuppenhof wezen kijken en toen wees ze me Klein Kuppenhof aan. Kan vergissing zijn. Zelf was ze geboren in Leuth.
Als je meer informatie hebt over mijn familie, graag.
Hermanus en Carolina Christina waren achterneef en achternicht van elkaar
Reactie 6:

Cea van Dillen-Janssen, 21-05-2016: Graag gedaan Theo Thijssen! De laatste paar jaar ben ik bezig mijn voorouders, allen nazaten van Derk Jansen, geboren ca. 1715, in beeld te brengen. Generaties lang woonden (en wonen zij nog steeds) in die hoek in Wercheren. Vandaar!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: