zoekplaatje

WELKE militairen achter de Snijderskazerne WANNEER

Dit zoekplaatje is deels opgelost, REAGEER gerust als u meer informatie heeft.

Vraag:

Hierbij een aantal foto's (170 t/m 178) waar ik de locatie, datum of de namen niet van kan herleiden. Dit zijn foto's uit het album van mijn vader, waarvan ook hij niet weet wie het zijn of waar het is. Het zal allemaal in Hatert of Nijmegen gesitueerd zijn geweest, alleen het gebouw zou elders in de omgeving kunnen zijn. Mijn opa was aannemer.

Ik zou blij zijn hier meer over te weten te komen.

Collectie: Yvonne Rutten

terug

Reactie 1:

Gerrit Jansen, 02-11-2013: De 'hardstenen' trasraam-plintsteen en de dunschalige raamdorpels lijken exact op die in de gevel van de krayenhofkazerne aan de groesbeekseweg, ook het steenverband is hetzelfde.

Reactie 2:

Mark van Loon, 03-11-2013: deze foto's zijn inderdaad op het huidige LIMOS-terrein gemaakt maar de vraag is bij welke kazerne? Die zijn immers vrijwel identiek. Vergelijk onderstaande foto's.


NO-hoek Snijderskazerne (links), zoekplaatje (midden) en Krayenhoffkazerne (rechts)


detail naast 4e kozijn, geteld vanaf de NO-hoek

Het verschil zit hem in het metselwerk. Bij het zoekplaatje begint de derde stenenlaag naast de dorpel met drieklezoor-kop-strek. Conclusie: de zoekplaatjes zijn gemaakt bij de Snijderskazerne. Blijkbaar is de deur (huidig adres Molenveldlaan 184) er later ingemaakt.

Wie kan er iets zeggen over de geportretteerden? De kledij zou een datering mogelijk moeten maken.

Reactie 3:

Rob Essers, 27-01-2017: Mogelijk zijn de foto's in of omstreeks 1932 gemaakt door Th.J. Barten, van Heemskerkstraat 47, Nijmegen; zie een vergelijkbare kazernefoto en Reactie 1 bij zoekplaatje nr. 171.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: