zoekplaatje

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Sinds 2005 doe ik onderzoek naar de Stormont, Dundas & Glengarry Highlanders uit Cornwall, Ontario, Canada.
Toentertijd had ik één foto met 155 "Glens" (zoals zij ook wel genoemd werden) die voor ons huis in Hilversum op het grasveld van de Ruysdaelschool in Hilversum gemaakt is.

Het onderzoek heeft de bedoeling om de soldaten die in de foto afgebeeld staan bij NAAM te vinden en mogelijk ook de betekenis van de initialen (voornamen).
Middels de gegevens uit de geschiedenis van de "Glens" kan ik ook achter het Servicenummer van de soldaten komen. Op deze wijze krijgt de foto een enorme meerwaarde, vooral als ook nog de locatie en datum bekend worden.
Van de foto zijn nu 120 namen bekend.

Wat met één foto is begonnen, uit uitgelopen op een verzameling van ruim 700 foto's, waarvan inmiddels 200 gerestaureerd zijn.

Momenteel ben ik bezig met een serie afdrukken, die afkomstig zijn van Tim Gault. Zijn vader was Capt. Ralph B. Gault en staat ook afgebeeld op de eerder genoemde foto.
De serie bestaat uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". De foto's heb ik geordend op Locatie, en ook op datum - echter op de datum toen zij een jaar eerder op die plek gevochten hebben met het Duitse leger.

Van Nijmegen of omgeving heb ik een 4-tal foto's, waarvan ik op zoek ben naar het exacte adres, naam van de school, of mogelijk nog andere gegevens.

De in ROOD aangegeven opmerkingen en / of info geeft aan wat er van de foto bekend is, maar zekerheid daaromtrent is er zeker niet.

Is het mogelijk dat de opnamen op de site van Noviomagus komen om de exacte locaties en eventueel aanvullende gegevens te achterhalen ?

Met dank voor uw aandacht, een hartelijke groet,

Wigger KF van der Horst

Collectie: Wigger KF van der Horst

terug

Reactie 1:

Jeroen de Groot, 30-07-2010: Kwakkenbergweg Nijmegen ter hoogte van nr 92:


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: