zoekplaatje

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Sinds 2005 doe ik onderzoek naar de Stormont, Dundas & Glengarry Highlanders uit Cornwall, Ontario, Canada.
Toentertijd had ik één foto met 155 "Glens" (zoals zij ook wel genoemd werden) die voor ons huis in Hilversum op het grasveld van de Ruysdaelschool in Hilversum gemaakt is.

Het onderzoek heeft de bedoeling om de soldaten die in de foto afgebeeld staan bij NAAM te vinden en mogelijk ook de betekenis van de initialen (voornamen).
Middels de gegevens uit de geschiedenis van de "Glens" kan ik ook achter het Servicenummer van de soldaten komen. Op deze wijze krijgt de foto een enorme meerwaarde, vooral als ook nog de locatie en datum bekend worden.
Van de foto zijn nu 120 namen bekend.

Wat met één foto is begonnen, uit uitgelopen op een verzameling van ruim 700 foto's, waarvan inmiddels 200 gerestaureerd zijn.

Momenteel ben ik bezig met een serie afdrukken, die afkomstig zijn van Tim Gault. Zijn vader was Capt. Ralph B. Gault en staat ook afgebeeld op de eerder genoemde foto.
De serie bestaat uit 138 opnamen die gemaakt zijn in Oktober 1945 tijdens een "Tour along the Battlefields, back to Juno Beach". De foto's heb ik geordend op Locatie, en ook op datum - echter op de datum toen zij een jaar eerder op die plek gevochten hebben met het Duitse leger.

Van Nijmegen of omgeving heb ik een 4-tal foto's, waarvan ik op zoek ben naar het exacte adres, naam van de school, of mogelijk nog andere gegevens.

De in ROOD aangegeven opmerkingen en / of info geeft aan wat er van de foto bekend is, maar zekerheid daaromtrent is er zeker niet.

Is het mogelijk dat de opnamen op de site van Noviomagus komen om de exacte locaties en eventueel aanvullende gegevens te achterhalen ?

Met dank voor uw aandacht, een hartelijke groet,

Wigger KF van der Horst

Collectie: Wigger KF van der Horst

terug

Reactie 1:

Vincent Uyen, 30-07-2010: Dit betreft vermoedelijk het bejaardenoord: "Huize "Julianaoord" aan de Kwakkenbergweg 320; thans; de "Vijverhof".

Reactie 2:

Rob Essers, 30-07-2010: Deze foto is gemaakt op de hoek van de Kwakkenbergweg en de Johannaweg. Het is geen school, maar het Protestantsch Tehuis "Levensavond" (1925-1979), Kwakkenbergweg 320, Nijmegen.

Op het verveloze houten straatnaambordje rechts van de boom stond ongetwijfeld de naam JOHANNAWEG. Het karakteristieke raampje boven de hoofdingang is duidelijk herkenbaar op de volgende afbeelding: /Gastredactie/Kool/levensavond%201979.jpg

Bijgevoegde foto is afkomstig uit het Regionaal Archief Nijmegen.

Beschrijving: Bejaardentehuis "Levensavond". Reproductie
Kwakkenbergweg
Datering: 1932
Documenttype: foto
Documentnummer: F29277
Negatiefnummer: ZN28275

Levensavond is in 1979 afgebroken om plaats te maken voor de Vijverhof (bouwjaar 1981); zie Google Maps

Reactie 3:

Rob Essers, 31-07-2010: Nog even een aanvulling op mijn voorgaande reactie. Uit bijgevoegde foto
blijkt dat de datering van de eerste foto vermoedelijk niet klopt.

Beschrijving: Bejaardentehuis "Levensavond". Ansichtkaart
Kwakkenbergweg
Datering: 1930
Documenttype: Foto
Documentnummer: F29288
Negatiefnummer: KN735-I-17

De gemeenteraad heeft op 8 mei 1929 de straatnamen Adrianaweg, Catharinaweg, Eleonoraweg en Johannaweg vastgesteld. Als de foto met straatnaambord uit 1930 stamt, moet de foto zonder bord eerder gemaakt zijn.

Hoe het straatnaambord JOHANNAWEG er van dichtbij uitgezien heeft, kan worden afgeleid uit een foto van Christiaan Toorop van een soortgelijk bord met de naam ADRIANAWEG, die in 2006 is gemaakt. Helaas is dit meer dan 75 jaar oude houten straatnaambord in of omstreeks 2008 verdwenen.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: