zoekplaatje

Huijgensstraat 6 in Den Haag

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Tussen mijn verzameling van aan Nijmegen gerelateerde foto's vond ik bijgaand exemplaar dat ik met geen mogelijkheid kan thuisbrengen.
Deze foto, op briefkaartformaat, is van een dusdanige resolutie dat ik met een sterke loep de tekst op het naambordje en het ovale schildje naast de deur heb kunnen ontcijferen.

Op het naambordje staat: BROUWER;

op het schildje:
№ 348
03
23

Waarschijnlijk staat/stond het pand, gezien de doorlopende huisnummering (...6, 7...), aan een plein met beplanting (zie de weerspiegeling van takken in de ruiten).
Het rijk van ornamenten voorziene pand wordt links op de foto geflankeerd door een garagebedrijf en rechts door een bedrijf waarvan de naam grotendeels buiten het kader van de foto is terechtgekomen.

Waar kan dit zijn (geweest)?

Collectie: Wim Benda

terug

Reactie 1:

Rob Essers, 01-05-2010: Louter en alleen op basis van de vorm van de huisnummerbordjes ga ik ervan
uit dat deze foto niet in Nijmegen is gemaakt. De standaard zinken bordjes die in Nijmegen tot in de jaren '20 van de 20e eeuw werden aangebracht, waren vierkant (zie afbeelding). Uitzonderingen hierop ben ik alleen bij 3-cijferige huisnummers tegengekomen.

Reactie 2:

Wim Benda, 04-11-2012: Via de site www.zoekplaatjes.nl is de locatie van foto 142 vast komen te liggen. Het pand staat in de Huijgensstraat 6 in Den Haag en dus, zoals Rob Essers al vermoedde, niet in Nijmegen.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: