140-Kraayenhof
Foto ZP0140- gelegenheidsteam Don Bosco Wolfskuil op veld DB Koninginnelaan 1949 of 1950?
1: Piet Gabriel2: Hein 'Snoekie' Wienen3: Cor Hendriks4: Gerard Centen5: Gerard Gabriel
6: 7: Atje Willems8: Wim Heymans of Jo Joosten?9: Theo van Gendt10: Has Eichelheim
11: Henk Roos12: Goof Schonenberg

Dit zoekplaatje is OPGELOST maar reageer gerust als u aanvullende informatie heeft.

REAGEER

Vraag:

Hier een oude foto van V.V. Krayenhoff uit 1951. Zijn er bezoekers die mensen herkennen of weten waar de foto genomen is?

Collectie: Theo Phoelich

terug

Reactie 1:

Toos Evers Gommers, 14-04-2010: Hier een paar namen over Kraayenhof mijn man Bert Evers is daar voor 1951 ook lid van geweest en herkent er wel een paar van.
In het midden de keeper Has Eichelheim. Rechts ernaast Adje Willems. De tweede van links Jo Joosten dan boven tweede van links Snoekie Wienen. De grootste boven in het midden Gerard Centen.

Reactie 2:

Gerard Centen, 15-04-2010: Wat leuk om deze foto na ongeveer 60 jaar weer te zien. Theo Phoelich, hoe kom je in godsnaam aan deze foto ???? Wat leuk is dit. Dit elftal heeft maar een keer met elkaar gespeeld onder de naam Don Bosco Wolfskuil, met 7 spelers van Kraayenhoff, 1 speler van Nijmeegse Boys en 3 spelers van Straatvoetbal, de wedstrijd was tegen Don Bosco Koninginnenlaan op het veld Koninginnenlaan. Op de achtergrond zie je nog het Willemshofje.

De namen van de spelers zijn, staand vlnr
Piet Gabriel, Hein Winen, Cor Hendriks, Gerard Centen, Gerard Gabriel, en de broeder was voor die wedstrijd een invaller voor Rinus Michels, dan zittend vlnr Atje Willems, Wim Heymans, Theo van Gendt, Has Eigelsheim, Henk Roos, Goof Schonenberg.

De wedstrijd werd gespeeld tbv Eerste lustrum viering van Don Bosco

Reactie 3:

Gerard Centen, 29-01-2021: met dit slechte weer heb ik gezocht op de website naar ouwe verhalen en foto's, ik denk dat ik nog de enigste ben die de vervelende tijd van corona meemaakt van allen die op de foto staan. De foto is van 1949 of 1950 op het DBK terrein.

Ik heb ook gezocht naar voetbalclub Spartania uit de onderstad, daar heb ik nog tegen gespeeld ook op het dbk veld op de Koninginnelaan. Twee spelers van die club herinner ik mij nog: Tonny Gardner en de muus Hondijk. De laatste heeft nog bij NEC gespeeld. Misschien zijn er nog websitebezoekers die een verhaal of foto's van Spartania hebben? Ik weet nog wel het club lied:
Leve hiep hiep hoera dat is Spartania, jongens zoo magnifiek voor het publiek.
Reactie 4:

Gerard Centen, 16-05-2021: de naam Krayenhoff kom je in Nijmegen vaak tegen. Ik heb gezocht waarom de voetbalclub die naam heeft.
Ik weet van ouwe oprichters en supporters uit de Wolfskuil dat de club is begonnen met de naam Obiot. Wat Obiot betekent weet ik nog steeds niet, maar de gezelligste supporters van vroeger wisten het wel: dat betekent 'ouwe bols is onze drank'. Dat past niet bij de sport en dus kwam er een andere naam.
Baron Krayenhoff had al een verdedigingsfort laten bouwen aan de Waal. Hij is overleden in 1840. Er was al een Krayenhofflaan, een Krayenhoffkazerne en een Krayenhoff fort. Dus de club in de Wolfskuil begon in 1937 met een sterke verdedigingsnaam, en die paste ook wel in de Wolfskuil met het veld op de ouwe Graafseweg (met de bijnaam de ponybaan). Er waren maar weinig tegenstanders die daar op het iets aflopende veld van Krayenhoff konden winnen. Dat veld is nu de Klimopstraat, maar Krayenhoff voetbal is als een oud fort: de club bestaat nog steeds, bravo!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: