zoekplaatje

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Mijn vader (Piet Tiellemans, geboren maart 1934, Berg en Dalseweg 342) vroeg mij deze foto in te sturen. Het betreft een uitstapje van de Vrijwillige Brandweer Nijmegen naar Den Haag. De foto is gemaakt op de trappen van het Monument op Plein 1813 te Den Haag, gezien vanaf de Sophialaan. Jaartal zal zijn geweest rond 1962. Aldus mijn vader was ik nog niet geboren maar waren hij en mijn moeder al wel getrouwd (ik ben van februari 1963). Op de foto kan mijn vader wel al enkele namen aangeven, de anderen worden 'gezocht'.

Op de tweede rij van voren uiterst links in zwart pak: Jacobus (Koos) Tielemans, op diezelfde rij in het midden met wit vestje. Toos Tiellemans-Janssen (mijn moeder), rechts daarnaast Piet Tiellemans (mijn vader).

Op de middelste rij met hoed, de heer Borgermeester (?) (chauffeur van de Nijmeegse burgemeester Charles Hustinx).

Op de bovenste rij staand vierde van links mevrouw Beertje Tielemans-Stunnenberg (van Jacobus).

Collectie: Fam. Tiellemans-Diebels

Aanvullende info:

Piet Tiellemans, 28-03-2010: Op deze foto van de vrijwillige brandweer Nijmegen waar ik, Piet Tiellemans in die tijd lid was, het volgende; De man met zonnebril (bovenste rij rechts) is de toenmalige commandant, de Heer van Marmeren van Mameren, op rij 2 vanaf onder geheel rechts Dorus Jansen en vrouw, toen eigenaar-bewoner van de boerderij aan de oprijweg naar de st maartenskliniek, Hengstdal. Op rij 3 vanaf onder geheel rechts de heer en mevr Glabbeek, wonend aan de Berg en Dalseweg.

terug

Reactie 1:

Martien Ruikes, 06-04-2011: Tot mijn verbazing ontdekte ik mijn oom en tante, beide reeds overleden, op dit zoekplaatje. Ik heb inmiddels hun kinderen een afdruk van het zoekplaatje 135 toegezonden.
Op de 2e rij van af boven op de derde en de vierde van af rechts mijn Oom Jan Scholten (geboren 24 mei 1902 en overleden 8 juli 1974) met zijn echtgenote Marie Scholten-Meijer (geb. 28 febr. 1903 overl. 25 febr. 1968). Jan was de technische man van de vrijwillige brandweer en was tevens de beheerder van de Gemeentewerkplaats/smederij van Nijmegen.

Reactie 2:

Hans Verkaart, 10-10-2013: 3e rij van onder 3e van links Piet Hendriks later beroeps bij Brandweer Nijmegen. De 4e van rechts is Henk de Bekker later brandmeester bij de beroeps brandweer van Nijmegen

Reactie 3:

Wim Vegt, 14-10-2013: naast Piet Hendriks zit zijn vrouw Joke.

REAGEER


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: