131-Sunnen

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Ik stuur deze foto van de B.B. (bescherming bevolking).

Mijn vader staat hierop (gele cirkel). (B.P. Sünnen)

Ik kan mij nog herinneren dat hij 1x per week moest oefenen ergens in Berg en Dal, met een blauwe overal, grijze helm en oranje epuletten op de schouder.
Wij speelden als kind "oorlogje" met zijn grijze helm. Deze leek op een engelse helm uit de oorlog.
Misschien zijn er nog mensen die zich dit kunnen herinneren.
Volgens mij is de auto een Bedfort c620 (voor de liefhebbers van auto's), op de deur van de auto staat een firmanaam Theo??????

Collectie: Hans Sünnen

terug

Reactie 1:

Piet van Berne, 02-12-2009: De op de foto staande vrachtauto is geen Bedford maar een (Amerikaanse) FORD c.o.e. De eigenaar was Theo Kampschreur. Deze gebruikte deze vrachtauto voor zijn A.G.F.(aardappelen, groente en fruit) handel annex winkel aan de Acaciastraat te Nijmegen.

Reactie 2:

Jacqueline Aalders, 11-12-2009: De 3de persoon van links staand is mijn opa. Zijn naam is Antoon Hendriks en woonde toen in de Roukenstraat te Nijmegen.

Reactie 3:

Wil Hermans, 21-04-2010: Volgens mij staat de Hr. Kampschreur himself voor op de bumper van zijn vrachtauto.

Reactie 4:

Ton Teunissen, 05-12-2011: Was de bijnaam van Antoon Hendriks uit de Roukenstraat niet "dove toon"? Daar weet ik nog een leuk verhaal over! Hij had 1 zoon Gerrie en 1 Dochter Ietsie! Ik weet niet of Gerrie of Ietsi het nog weten.
Volgens mij was het in de begin jaren 60, waar ik als straatjong altijd een beetje door de buurt zwalkte.Vaak wachte ik op het stoepje op de bus van Willi Look of de Zwaneriter uit Kleve, dan kwamen alle meisjes uit de buurt terug uit Kleve van de volgens mij de koekjesfabriek ,waar ze werkte. Ik vondt dat wel geinig want als kind kreeg ik de indruk dat het vaak feest was met al die meiden.(misschien zit ik ernaast maar vaak in de bus een herrie van heb ik jou daar) Ook Ietsi Hendriks volgens mij, van Meerwijk en van Maurik etc. Toon Hendriks had een heel klein autotje een z.g. Loyd die zover ik kon zien als kind met de hand geschilderd was, in de kleur Marine grijs volgens mij. maar Gerrie zal dat nog wel weten. In een beneden woning woonde een hele nette dame ik dacht mevr Aben of zoiets, daar kwam regelmatig een heel rijke man met een sigaar in een hele dure amerikaanse auto. Zo'n gast hoorde helemaal niet in onze buurt, dus dat viel gelijk op. Ik zat een eind verder op een stoepje bij de Fam Christ, toen ik kraken hoorde. Ik zag Dove Toon uit zijn kleine Loyd stappen en ik liep langzaam die kant uit toen ook die rijke vent van die Chevrolet naar buiten kwam. Die kerel begon gelijk te kwallen tegen Toon en zei "je hebt mijn gloednieuwe auto geraakt" En inderdaad rechts achter zat een deuk en veel grijze krassen! Toon zei zo mooi met opgewonden stem, hoe kom je daar nou bij man! Wat is dit dan zei die rijke vent en wees naar de krassen, Toon zei ijskoud, dat heb ik niet gedaan! Maar in zo'n volks buurt waren mensen echt een met elkaar en er kwamen wat kerels uit de buurtbij staan. Die rijke durfde steeds minder te zeggen, tot op het laats hij het volgens mij te heet vondt worden en zei, ach laat ook maar!! Hij stapte in z'n chevrolet en weg was ie. Ik zelf kreeg de indruk dat hij bang begon te worden van die aandacht van onze buurmannen en jeugd dat ie dacht weg wezen anders krijg ik krassen. Als zo'n straatjong zijnde vond ik het prachtig dat Toon gewonnen had, moest die rijkaard maar geen praatjes maken in onze buurt!! Zo dacht ik toen. Vandaar dat ik dit nooit meer vergeet. Toon en vooral Mevr Bets Hendriks waren lieve mensen waar ik nog vaak aan terug denk, ook aan Gerrie die bij de Dar werkte zag ik nog wel eens, hij weet wel de Postbode Tonnie Teunissen uit de van Somerenstraat. Alleen van Ietsi heb ik nooit meer iets van gezien of gehoord. Ben jij toevallig familie, doe dan de groetjes aan Gerrie Hendriks.
Groeten Ton Teunissen Wat missen we die tijd !!!!


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: