129-Rosendael

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Bijgaande foto komt uit het familie-album Van Rosendael dat elders op onze website is te zien. Op het balkon zien we hoogstwaarschijnlijk familieleden van Van Rosendael. De vrouw met "pluimhoed" zou dezelfde dame kunnen zijn als op deze foto (onderaan). Méér geïnteresseerd ben ik in de locatie, mogelijk Nijmegen of Ubbergen.

Collectie: Henk Kersten

terug

Reactie 1:

Eddy Waltman, 06-05-2011: Deze foto's lijken mij uit Nederlands Indie. Daar woonden ook veel Nederlanders dicht bij elkaar.

Reactie 2:

Ralph van der Willigen, 14-08-2016: De foto is van Villa Heuvellust Berg en Dal. Gebouwd rond 1870 door Barth. van Rosendael. Het staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Na een brand in 1985 is het pand hersteld. Anno 2016 is het een appartementencomplex. bron: Gem. Berg en Dal.

Redactie: de vorm van de ramen en de afstand ertussen komen niet overeen met de bekende foto's van Villa Heuvellust. Als het toch die villa is, is het misschien een foto van de achterkant?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: