125-Willemklein

125-Willemklein.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Vraag:

Het mannetje op deze foto is mijn oom Willem Keijzer, geboren op 30 november 1907. Hij is, volgens het onderschrift in het fotoalbum, 2 jaar. De foto is dus mogelijk gemaakt in 1910. De familie woonde toen op de Groesbeeksedwarsweg, vermoedelijk op nummer 276. Ik weet dat niet precies, want ik moet afgaan op de gegevens in de adresboeken van Nijmegen. De kaarten van het bevolkingsregister zijn wat adressen betreft vrijwel onbruikbaar. Er staat maar één adres op, zonder te weten voor welke datum dat gold. Een jaar eerder woonden ze in dezelfde straat, maar op nummer 210.

Mijn concrete vraag: herkent iemand de huizen op de achtergrond? Met andere woorden is de foto inderdaad gemaakt achter het huis (waar toen nog braakliggend terrein lag).

Groeten van Richard Keijzer

terug

Reactie 1:

Rob Essers, 28-02-2014: De huizen op de foto vertonen een opvallende gelijkenis met een deel van de (witte) achterkant van Groesbeeksedwarsweg 252 t/m 272 (bouwjaar 1903 en 1904). Het pand rechts daarvan is nummer 274-276. De huizen met de rode daken aan de andere kant van het pad zijn pas in 1939 gebouwd.


luchtfoto Groesbeeksedwarsweg tussen Gorisstraat en Bachstraat (Bron: Bing)

In het Adresboek 1908 staat: "Keijzer (W A) boekhouder, groesbeeksche dwarsweg 276". De weg is na 1895 meer malen geheel of gedeeltelijk hernummerd. Mogelijk had deze woning eerder huisnummer 210.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: