117-Brandsma

117-Brandsma.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Deze foto toont een zaal met aandachtig naar een voordracht luisterende clerici en leken. De bisschop (in het midden met kalot) is, denk ik, mgr Suys, toenmalig bisschop van Den Bosch. Onder de pijl professor Titus Brandsma. Ik heb zelf het vermoeden dat er sprake is van een voordracht in het kader van een Mariacongres, ergens in de dertiger jaren. Gaarne zou ik willen weten de aard van de voorstelling, het jaar en de exacte locatie.

Collectie: Hans van den Berg

terug

Reactie 1:

Frans Savelkouls, 08-02-2009: Mgr.Suys was niet de bisschop van Den Bosch maar hij was vicaris van de Heilig Land Stichting waar hij ook de stichter van was. Hij werd geboren op 23 september 1870 in Den Bosch en overleed op 31 december 1941 op de Heilig Land Stichting. De bisschop van Den Bosch in de periode waarin de foto gemaakt is, was Mgr. Arnold Frans Diepen. Mgr.Diepen was residerend bisschop van Den Bosch vanaf 22 december 1919 to aan zijn dood op 18 maart 1943.
De bedoelde figuur op de foto is zeker niet Mgr Diepen die een rijzig postuur had.

Reactie 2:

Theo Binnendijk, 08-02-2009: Kijkend naar de opstelling, de wanden, de positie van de fotograaf, dan denk ik aan een kruisvormige plattegrond. Verder lijkt het me vrijwel zeker een houten, wellicht tijdelijk gebouw. De kans is dus groot, dat deze locatie niet meer bestaat. Overigens is het rijzige postuur van mgr. Diepen goed te zien op de foto's van de NaZoRi van de Jonge Wacht.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: