107-NVO-Nijmegen

107-NVO-Nijmegen.jpg

Nijmeegsch Vaudeville Orkest WAAR WANNEER

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Deze foto betreft het orkest "NVO". Vermoedelijk staan de letter voor Nijmeegsch .......... Orkest.

Wie kan mij meer over dit vrij grote (vooroorlogse) orkest vertellen? Ik heb het vermoeden dat het iets met de Dansschool Jan Ditsel te maken heeft.

Collectie: Bert Roes

terug

Reactie 1:

Chris de Reus, 14-11-2008. Dit betreft zeer waarschijnlijk het Nijmeegs Vaudeville Orkest. Een gezelschap dat luchtige muziek maakte bij b.v. een toneelstuk, met vrolijke melodieŽn en komische liedjes, vaak van satirische inhoud. Min of meer de voorloper van de musical dus.
Vaudeville komt van het Franse Vau de Vire (de vallei van de Vire, in NormandiŽ), waar dit soort gezangen traditie was.

Reactie 2:

Wim Erkens, 22-12-2008: Ik denk ook dat dit het Nijmeegs(ch) Vaudeville Orkest is. Ik heb dit orkest niet persoonlijk gekend, maar heb er oudere muzikanten wel over horen praten. Dirigent was dacht ik Cor van Dijk. Waarschijnlijk bestond het repertoire uit nummers die o.a. ook door Andre Rieu gespeeld worden. De instrumentale bezetting lijkt ook wel op die van Rieu. Strijkers, blazers, piano en slagwerk. Jammer dat dit orkest niet meer bestaat.

Reactie 3:

Harry Burgers, 25-02-2012: Cor van Dijk was een goede vriend van mijn broer Will Burgers wonende op de Berg en Dalseweg 274 Nijmegen. Mijn broer was soms invaller bij het orkest. Ik heb het optreden van orkest vaak bijgewoond in de voormalige Unitas. Wij woonden toendertijd op no 272. In de granatentijd hebben wij vaak in onze schuilkelder doorgebracht.

[toevoeging redactie: elders op Noviomagus.nl vindt u meer informatie over Cor van Dijk.]

Reactie 4:

Harry Burgers, 03-10-2012: ik vond informatie over de eveneens muzikale Piet van Dijk, broer van Cor. Hij was ook in Nijmegen als jeugdige woonachtig, hun vader had een kolenbedrijf boven aan de Bloemerstraat.

 
Reactie 5:

Albert Stoep, 27-02-2014: Nijmeegsch Vaudeville Orkest is inderdaad de juiste naam. Of het precies op die manier geschreven moet worden durf ik niet met zekerheid te zeggen. Mijn vader was violist in dit orkest. Op de foto hierboven staat hij niet op. Ik heb nog wel wat foto's uit die tijd.

Redactie: Zie bv foto ON1483.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: