106-Martinio

106-Martinio.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Bij het opbouwen van mijn stamboom kwam ik in het "sigarenkistje" van mijn grootvader foto's tegen van het orkestje Martinio. Mijn opa heeft in deze Nijmeegse 6-mans formatie meegespeeld. Ze traden op in Nijmegen, Arnhem e.o. Vermoedelijk ook bij de dansschool van Jan Ditsel op de Oranjesingel. Het orkestje moet in de 2e helft van de jaren '30 hebben bestaan.
Namen van een paar orkestleden (zouden) zijn:

Wim Nas accordeon (mijn grootvader)
Hans van Let saxofoon
Martha van Let Accordeon (de vrouw van Hans) trouwfoto aanwezig

Als aanvulling kan ik nog meedelen dat het correspondentie-adres van Martinio was: Jodengas 17 in Nijmegen, telefoon 258.

Collectie: Bert Roes

terug

Reactie 1:

Martin van Leth, 03-11-2008: Martinio een beetje de Van Leth band. De meesten zijn ooms en tantes van mij. Op de foto staat van links naar rechts: tante Martha (van Leth), accordeon, ome Hans Cornelese, saxofoon, tante Betsy (van Leth), accordeon, ome Antoon (van Leth), drums, ome Ties, (de Martinus van Leth, en de waarschijnlijke naamgever van de band Martinio), Wim Nas, accordeon.
Bij dit gezelschap missen we op deze foto Hein van Leth, saxofoon (mijn vader).
Martha en Hans waren inderdaad getrouwd, Betsy was gehuwd met Chris Bender, later Sparwinkelier/kunstschilder uit de Tijgerstraat. Antoon was getrouwd met Marie Cobussen. De Van Lethen zijn inmiddels allen overleden.
Tot het bombardement in 1944 woonden zij inderdaad in de Jodengas, naast de Augustijnenstraatskerk.

Reactie 2:

Mieke Leemans-Arnts, 23-09-2014: ontzettend leuk om een foto van de fam. van Leth te zien. Mijn vader Sjaak Arnts is jaren bevriend geweest met de fam. van Leth. Na mijn vaders overlijden is het contact met Hein van Leth gebleven tot zijn overlijden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: