097-annie1

097-annie1.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Deze foto is in Nijmegen gemaakt, gezien de vlaggen en de afkorting moet het een speciale vereniging zijn. Wie kan mij meer vertellen over deze foto?

Collectie: Wim van Benthem

terug

Reactie 1:

Sjaak Rutten, 30-06-2008: NIWIN staat voor: Nationale Inspanning Welzijnsverzorging Indonesie. Organisatie in Nederland, opgericht in 1946, die zich inzette voor de welzijnszorg onder de militaren in IndiŽ. De slagzin van de organisatie was: 'Ons hart is bij U'. Men stelde tijdschriften, sportartikelen, boeken, films e.d ter beschikking van de troepen, verstrekte sigaretten, chocolade e.d. en organiseerde ontwikkelingscursussen en ontspanningsprogramma's.
Het symbool van de organisatie was Neeltje NIWIN. Nijmegen had dus ook een afdeling van het NIWIN. Bron (voor nog veel meer informatie over NIWIN): http://www.hetdepot.com/niwin.html.

Reactie 2:

Jan Remis, 30-06-2008: Even googlen op NiWiN levert het volgende resultaat op:

Zie http://www.hetdepot.com/niwin.html

Nationale Inspanning Welzijnsverzorging Indonesie. Organisatie in Nederland, die zich inzette voor de welzijnszorg onder de militaren in IndiŽ. De slagzin van de organisatie was: ĎOns hart is bij Uí.
Men stelde tijdschriften, sportartikelen, boeken, films e.d ter beschikking van de troepen, verstrekte sigaretten, chocolade e.d. en organiseerde ontwikkelingscursussen en ontspanningsprogrammaís.
Het symbool van de organisatie was Neeltje NIWIN.
Ook wel werd de afkorting verklaard als Nederlands-Indische Welfare In Nederland, dit is echter onjuist. Welfare was een dienst van het KNIL, deze dienst zorgde o.a. voor de distributie van NIWIN artikelen. De NiWiN werd opgericht in 1947 en ik neem aan dat het hier om de Nijmeegse afdeling gaat.

Reactie 3:

Wim van Benthem, 09-07-2008: Wie kan mij vertellen wie de dames op deze foto zijn?


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: