076-VanHaren4

076-VanHaren4.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af welk gezelschap hierboven poseert voor de fotograaf en wat de precieze locatie is. Herkent iemand mensen op deze foto? Onderaan deze pagina wordt de foto in twee delen vergroot afgebeeld.

terug

Reactie 1:

Bernard Ellenbroek jr.: Misschien wel heel ver gezocht, maar misschien is dit iets? Aan het affiche te zien, staat men voor een schouwburg: Op het affiche is het woord “Halt” te onderscheiden, wat misschien het eerste deel zou kunnen zijn van de titel van de revue “Halt!! Hier blijven!!”.  Zie ook deze link. Succes met speuren verder!

Reactie 2:

Rosalie Thomassen, 09-07-2008: De foto van de revue ‘Halt hier blijven’ vind u via deze link:

Deze poster is duidelijk niet dezelfde als op de foto waarin in blokletters ‘HALT’ staat. Bovendien is deze genoemde revu vertoond van 1900 tot circa 1925. De kleding van de mensen, met name van de gebloemde jurk van de dame op het bordes, lijkt mij na-oorlogs. De gevel is ook niet de gevel van de voormalige schouwburg aan de Lange Burchtstraat. Tot zover de speurtocht naar aanleiding van de poster.
Er staan opvallend veel mannen op de foto en slechts twee dames. Een paar mannen houden akte koffers vast. Wellicht is het een bedrijfsbijeenkomst. Ook opvallend zijn de twee mannen met de lange baarden (wellicht een bepaalde geloofsstroming?).

Reactie 3:

Henk Bleijendal, 09-08-2008: Dit is een bijeenkomst van een RK gezelschap. De persoon links van de linker pilaar op het bordes is een rk pastoor/kapelaan, de rechter persoon met baard op het bordes is een pater (franciscaan?).
Het is een heel gezoek maar misschien zijn er in de fotocollectie van het Katholiek Documentatiecentrum aanknopingspunten te vinden. Het is ook niet zo maar iets want zo te zien is links de loper uitgelegd. Het pand zou wel eens een hoekhuis kunnen zijn; als ik het goed zie heeft onder het linkerraam een straatnaambordje gezeten en is nog net een stukje van een nieuw bord te zien. Dat zou ook de vluchtheuvel verklaren die aan de onderrand nog net te zien is.

Reactie 4:

Hylke Roodenburg, 24-01-2009: De foto is zeker niet in Nijmegen gemaakt: het aantal Nijmeegse gebouwen in heden en verleden met zo'n (enorm) bordes is op de vingers van een hand te tellen. Maar daar zit deze niet bij. M'n vermoeden dat dit om een gemeentehuis van een aanzienlijke plaats gaat werd bevestigd toen ik op Google op zoek ging naar plaatjes van gemeentehuizen in Nederlandse steden. Bij Hengelo was het raak en er is geen twijfel over mogelijk. Zie bijvoorbeeld http://members.lycos.nl/renescholten59/photoalbum7.html

(Red.: Detail 1900)

(Red.: Detail 1945)


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: