075-VanHaren3

075-VanHaren3.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af ter gelegenheid waarvan bovenstaande foto is genomen, en waar deze stoet zich bevindt. Herkent iemand bijvoorbeeld het meegedragen vaandel? Midden-boven heeft de foto een inscriptie "11 j" wat zou kunnen slaan op de leeftijd van een van de afgebeelde kinderen. Herkent iemand personen op deze foto?

terug

Reactie 1:

Toon en Mien Hol: Dit is de jaarlijkse Nijmeegse processie in Kevelaer. Ongeveer in 1935-1936.Wij hebben hier ook foto's van die op de zelfde plaats genomen zijn. Hier staan ook nummers op. Volgens ons zijn dit nummers van de foto's, die men na afloop kon kopen.

Reactie 2:

Hardy Damen: Enkele dames lopen met een koffertje in de hand. Ik heb laatst gehoord (en op Huissense foto's gezien) dat pelgrims, die aan de Kevelaerprocessies deelnamen, de hele dag met een koffertje liepen. In dit koffertje spullen voor de overnachting, Kevelaar was te ver weg voor een ééndaagse bedevaart. Mogelijk is deze foto in Kevelaer genomen of in een ander bedevaartsoord..... Ik heb de Huissense foto (met o.a. mijn grootmoeder op bedevaart) nog eens bekeken en daar blijkt ook een handgeschreven "codering" op te staan.Voorts lijken de foto's in dezelfde plaats gemaakt te zijn. De straat(-stenen) en de huizen op de achtergrond van de "Nijmeegse" foto lijken sterk op de straat en panden op de "Huissense" , zie ook het zonnescherm. De damesmode is in ieder geval van hetzelfde kaliber.... Conclusie: De op Noviomagus getoonde foto is naar alle waarschijnlijkheid in Kevelaer genomen en misschien zelfs wel op 5 augustus 1933, de dag waarop de Huissense dames met koffertje, regenjas en gezangenboekje door Kevelaer liepen, met mijn Oma (M.Melchers-Lentje ) in de rechtse rij op de vierde plaats van voren.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: