074-VanHaren2

074-VanHaren2.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Onlangs kregen we van Henk Okkerse een stapeltje foto's die hij via-via in zijn bezit had gekregen. Het zou kunnen zijn dat de foto's gerelateerd zijn aan een familie van Haren uit Nijmegen. We vragen ons af waar bovenstaande foto is genomen, wie de personen zijn en ter gelegenheid waarvan dit aandoenlijke tafereel is vastgelegd.

terug

Reactie 1:

Arjen. W. Kuiken: De bloemenverkopers op de foto herken ik niet. Die kunnen goed van buiten de stad zijn. Maar de plaats wel. We zien de speelplaats van de Nutsschool aan het Hertogplein. Op de achtergrond, achter de twee donkere bomen was het fietsenhok.
Zes jaar heb ik daar doorgebracht. Er stond een witte gekalkte lijn dwars over het plein. Het gedeelte aan de "Hertogplein" zijde was voor de lagere klassen en het andere deel voor de hogere. Er werd door het onderwijzend personeel "streng" gepatrouilleerd. Als het speelkwartier om was luidde de conciërge dhr. Bos de bel, die in het kleine torentje boven op het dak stond. De leerlingen verzamelden zich keurig per klas in een rij en liepen vervolgens naar binnen. Wat een discipline . . . !

Reactie 2:

André L.S. Kersten: Als ik me niet vergis was hier begin zestiger jaren de Muziekschool in gevestigd. Ik herinner me nog de pianoles in de hoge lokalen. Zonde dat zo'n markant gebouw is gesloopt, in weerwil van de vooruitgang.

Reactie 3:

Piet Tiellemans: naar aanleiding van deze prent ,het volgende; op de getoonde foto staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mijn vader, derde van rechts t.w.Hendrik Tiellemans, in die tijd eigenaar van de bloemisterij Het Molentje aan de Berg en Dalseweg. Links naast hem een collega bloemkweker Bart Bronswijk, toen wonend aan het( vrouwendaal) de rijksstraatweg naar Ubbergen.
De foto moet gemaakt zijn ver voor de oorlog schatting...rond 1934, dit naar foto's van hem uit die tijd.
Uit verhalen uit mijn kindertijd was er toen een begin van bloemen markt op het Hertogplein,
Ik zal het op prijs stellen als meer mensen hier ook iets van weten
reacties graag aan Piet Tiellemans email p.tiellemans@chello.nl


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: