051-Nijmegen

051-Nijmegen.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Ik zou bijzonder graag willen weten waar deze opname is gemaakt en eventueel ook bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt.

Collectie: George Bol

terug

Reactie 1:

Hylke Roodenburg: Zou deze foto misschien op Fort Kwakkenberg kunnen zijn genomen. Het
vroegere fort op de top van de berg is later in gebruik genomen als waterreservoir. Het heeft nog steeds allerlei rare verhogingen en er staan wat gebouwtjes op, overigens wel nieuwere gebouwtjes dan hier te zien zijn.

Reactie 2:

Hennie van Wees, 10-04-2011: Dacht dat het de Nijmeegse zouaven waren, gezien de baarden, de wandelstokken en het aantal mensen (rond de 22 a 23). Omstreeks 1920 zijn er meer foto's genomen van het gezelschap. Dit geeft alleen de locatie niet aan, die weet ik niet. Met diverse foto's op Noviomagus van de zouaven lijkt het er toch op, dat ook dit de soldaten van de Paus zijn. Ook de leeftijden in 1920 kan kloppen, tussen de 70 en de 80 jaar oud, en enkele gezichten op de diverse foto's lijken vaker te zien te zijn. Zie bijvoorbeeld hier.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: